Nissan: Αναστολή παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια στην Ιαπωνία

Nissan: Αναστολή παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια στην Ιαπωνία

Η Nissan έχει αναστείλει την παραγωγή οχημάτων σε όλα τα ιαπωνικά εργοστάσιά της για δύο εβδομάδες, ενώ διερευνά ελαττώματα στη διαδικασία επιθεώρησης των αυτοκινήτων.

Η δραματική αυτή κίνηση, η οποία συνεπάγεται την παύση λειτουργίας κάθε μονάδας Nissan και Nissan Shatai στη χώρα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, οφείλεται στις πρώτες έρευνες της επιχείρησης σχετικά με τις αποτυχίες των επιθεωρήσεων οχημάτων που ανακάλυψε το ιαπωνικό υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών (MLIT), τον Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο ενημέρωσε τη Nissan στις 18 Σεπτεμβρίου ότι οι έλεγχοι κατά το τελικό στάδιο επιθεώρησης πραγματοποιήθηκαν από τεχνικούς που δεν είχαν την κατάλληλη πιστοποίηση για να τους εκτελέσουν. Η Nissan έλαβε διορθωτικά μέτρα για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, αλλά νέα έρευνα τον Οκτώβριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τεχνικοί δεν ήταν πιστοποιημένοι για να διεξάγουν τελικές επιθεωρήσεις στα εργοστάσια των OppamaTochigi και Kyushu.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan: Ελλιπείς διαδικασίες ελέγχου σε πέντε εργοστάσια

Η Nissan ανέστειλε όλη την παραγωγή της για να μπορέσει να προσαρμόσει τις τελικές γραμμές επιθεώρησης των αυτοκινήτων, έτσι ώστε να είναι σύννομες με τη σχέδιο που υποβλήθηκε στο MLIT. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε δε, είπε ότι θα διαχωρίσει επίσης την τελική διαδικασία επιθεώρησης από τα άλλα τμήματα της παραγωγής.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης μια διαδικασία επανεξέτασης των αυτοκινήτων που επηρεάστηκαν. Θα επανεξετάσει τα 34.000 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ της αρχικής κοινοποίησης του MLIT μέχρι σήμερα, ενώ εξετάζει την ανάκληση όλων των οχημάτων που δυνητικά επηρεάστηκαν. Αριθμός που θα μπορούσε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Το θέμα αφορά μόνο τα εργοστάσια της Nissan στην Ιαπωνία και τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην ιαπωνική αγορά. 

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube