Nissan: Ελλιπείς διαδικασίες ελέγχου σε πέντε εργοστάσια

Nissan: Ελλιπείς διαδικασίες ελέγχου σε πέντε εργοστάσια

Οι ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές σε έρευνά τους διαπίστωσαν ελλιπείς διαδικασίες ελέγχου σε πέντε εργοστάσια στην Ιαπωνία.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας, την Παρασκευή, δήλωσε ότι σε πέντε από τις έξι εγκαταστάσεις που κατασκευάζουν οχήματα της Nissan βρέθηκαν σφραγίδες πιστοποιημένων τεχνικών σε έγγραφα ελέγχων που υπεγράφησαν από μη πιστοποιημένους τεχνικούς και αφορούσαν αυτοκίνητα για την εγχώρια αγορά.

Το σχόλιο έρχεται σε συνέχεια της υπόθεσης που αφορά την ανάκληση 1,2 εκατ. αυτοκινήτων της εγχώρια αγοράς, κατασκευής από το 2014 μέχρι σήμερα, από τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας.

Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι τα οχήματα που προορίζονται για την ιαπωνική αγορά πρέπει να υποβάλλονται σε μια πρόσθετη τελική διαδικασία που εκτελείται από πιστοποιημένους τεχνικούς πριν από την εγγραφή τους στο υπουργείο Μεταφορών. Οι μη πιστοποιημένοι τεχνικοί της Nissan περιελάμβαναν συμβασιούχους, δήλωσε ο Keiichi Ishii, υπουργός Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού σε τακτική ενημέρωση του Τύπου την Παρασκευή.

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό, προκαλώντας άγχος στους χρήστες και κλονίζοντας το θεμέλιο του συστήματος πιστοποίησης», δήλωσε ο Ishii. «Το υπουργείο εργάζεται για να αντιληφθεί εάν και κατά πόσον ευρέως ήταν γνωστή αυτή η πρακτική», πρόσθεσε.

Η χρήση μη πιστοποιημένου προσωπικού αποτελεί τη δεύτερη σημαντική παράβαση που αφορά την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε λιγότερο από δύο χρόνια, με πρώτη τη Mitsubishi που δήλωσε ότι αλλοίωσε τις δοκιμές οικονομίας καυσίμου ορισμένων μοντέλων της ιαπωνικής αγοράς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube