Nico Rosberg: «Η 911 GT2 RS έχει κάνει ρεκόρ στο Nürburgring»

Nico Rosberg: «Η 911 GT2 RS έχει κάνει ρεκόρ στο Nürburgring»

Πληθαίνουν οι ενδείξεις πως η νέα Porsche 911 GT2 RS θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου στο Nürburgring, μετά και από μια δήλωση του Nico Rosberg.

Η πρώτη ένδειξη για τις ικανότητες της νέας Porsche 911 GT2 RS είχε προκύψει από τις δηλώσεις του οδηγού της εταιρίας, Mark Webber, πως στην ευθεία του Nürburgring είχε πιάσει 336 km/h.

Το νούμερο αυτό είναι υψηλότερο τόσο από τα 304 km/h που είχε σημειώσει η Lamborghini Huracán Performante, το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring σήμερα με χρόνο 6’ 52” 01 [video], όσο και από τα 327 km/h της Mclaren P1 LM, που παρά τα ακραία χαρακτηριστικά της θεωρείται κι αυτή αυτοκίνητο δρόμου (road legal), και έχει κάνει 6’ 43” 20 [video]. Με δεδομένο ότι η νέα Porsche 911 GT2 RS των 700 PS θα πετύχει σίγουρα κάτι πολύ καλύτερο από τα 7’ 12” 70 [video] της ατμοσφαιρικής 911 GT3 των 500 PS, το ερώτημα που παραμένει είναι αν θα καταφέρει να περάσει τη Lamborghini ή και τη McLaren.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Walter Röhrl και Mark Webber οδηγούν την Porsche 911 GT2 RS και μένουν άφωνοι [video]

Μια ακόμα ένδειξη ότι πράγματι η Porsche 911 GT2 RS θα γίνει σύντομα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring ήρθε από τα χείλη του Nico Rosberg. Ο πρώην οδηγός F1, συμμετέχοντας σε ένα video του YouTuber Salomondrin, φάνηκε απόλυτα σίγουρος: «Ο χρόνος της στο Norschleife θα σπάσει το ρεκόρ. Αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να ξέρετε». Στην ερώτηση των υπολοίπων της παρέας για το αν αυτός θα είναι ο οδηγός που θα γράψει τον χρόνο –παρότι δεν είναι οδηγός της Porsche– ο Rosberg απάντησε «όχι, θα ήταν υπερβολικά γρήγορος αν τον έκανα εγώ». Η συζήτηση γίνεται περίπου στο σημείο 16:00 του παρακάτω video.

Οπότε τώρα μένει να δούμε πότε θα αποφασίσει η Porsche να σπάσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει τον χρόνο της 911 GT2 RS στο Ring. Αρχίστε τα στοιχήματα!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube