Νέο ρεκόρ 4θυρων σεντάν στο Ring από τη Subaru [video]

Νέο ρεκόρ 4θυρων σεντάν στο Ring από τη Subaru [video]

Σε συνέχεια της αποτυχημένης προσπάθειας νωρίτερα εφέτος, η Subaru κατάφερε τελικά να κάνει νέο ρεκόρ γύρου στο Nürburgring στα 4θυρα σεντάν.

Η κατάρριψη του ρεκός επιχειρήθηκε από το αγωνιστικό WRX STI Type RA NBR Special που κατάφερε να γυρίσει στο Nordschleife σε 6’ 57” 5.

To video της προσπάθειας θα δημοσιευτεί σύντομα, αλλά η Subaru λέει ότι το ρεκόρ επετεύχθη με τη χρήση του εξοπλισμού χρονομέτρησης του Nürburgring και πιστοποιήθηκε από το δυναμικό της πίστας.

Και ενώ το ρεκόρ είναι εντυπωσιακό, το WRX STI Type RA NBR Special πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί αυτοκίνητο παραγωγής. Βελτιώθηκε επί τούτου από την Prodrive και κάτω από το καπό φορά ένα δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ μπόξερ που αποδίδει σχεδόν 610 άλογα.

Σύμφωνα με τον Dominick Infante, υπεύθυνο επικοινωνίας προϊόντος της Subaru, «Φέραμε το WRX STI Type RA NBR Special εδώ για να κάνουμε το ρεκόρ και να τραβήξουμε την προσοχή πάνω στο WRX STI Type RA που θα λανσαριστεί αργότερα εφέτος. Το WRX STI Type RA είναι μια σπουδαία επιλογή, με βελτιωμένη επίδοση και στιλ, και ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά απ’ ό,τι το τωρινό αυτοκίνητο».

Τα δύο αυτοκίνητα είναι προφανές ότι έχουν ελάχιστες ομοιότητες, αλλά το WRX STI Type RA φέρνει στην γκάμα ανθρακονημάτινη οροφή και πίσω πτέρυγα, και 19άρες ζάντες BBS ελαφρού κράματος ντυμένες με λάστιχα Yokohama Advan Sports. Το αυτοκίνητο επίσης διαθέτει εκ νέου ρυθμισμένη ανάρτηση, φρένα Brembo και εμπρός καθίσματα Recaro.

Το μοτέρ που κινεί το νέο WRX STI Type RA είναι ένα 2,5λιτρο μοτέρ μπόξερ τούρμπο που εκτιμάται ότι αποδίδει 315 PS. Συνδυάζεται δε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν με λεβιέ short-throw.

Δείτε όμως το επίσημο video από την εξέλιξη του WRX STI Type RA NBR Special

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube