Το νέο Range Rover Sport βουτάει και συναγωνίζεται κολυμβητές! [video]

Το νέο Range Rover Sport βουτάει και συναγωνίζεται κολυμβητές! [video]

Η νέα, υβριδική έκδοση δεν διστάζει να βουτήξει στη θάλασσα για να συναγωνιστεί δύο κορυφαίους κολυμβητές ανοικτής θαλάσσης.

H Land Rover γιόρτασε την παρουσίαση του ανανεωμένου Range Rover Sport βάζοντάς το αντιμέτωπο με δύο σταρ της κολύμβησης, σε έναν ασυνήθιστο αγώνα που θύμιζε την παλιά εκπομπή Top Gear.

H εταιρεία ήθελε το νέο της SUV να φτάσει από την παραλία Bantham του South Devon της Αγγλίας στο νησί Burgh, πριν φτάσουν εκεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, Keri-anne Payne και ο αθλητής περιπέτειας, Ross Edgley.   

To Range Rover έπρεπε να κάνει ένα μεγάλο κύκλο, όμως αυτό κανονικά δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για το νέο, υβριδικό Sport P400e με τους 404 PS και τα 65,2 kgm ροπής. Όμως το αυτοκίνητο έπρεπε να κινηθεί σε δρόμους πλημμυρισμένους από την παλίρροια, με το βάθος του νερού να φτάνει μέχρι τα 85 εκατοστά.

Επιπλέον, για να γίνει ο αγώνας πιο αμφίρροπος, το Range έπρεπε να κινείται ηλεκτρικά, με μηδενικές εκπομπές, μέσα στα χωριά που συναντούσε στη διαδρομή. Τελικά, έφτασε στο αμμώδες πέρασμα που οδηγούσε στο νησί, ακριβώς την ώρα της παλίρροιας, όταν το σκέπαζε η θάλασσα.

Δεν φαίνεται καθαρά στο video αν το Sport έφτασε στο πεζονήσι πριν τους δύο κολυμβητές, που η παρουσία τους τόνιζε τον ακραίο χαρακτήρα της αναμέτρησης.

«Έχω κάνει αγώνες σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχω ξανακάνει κάτι σαν αυτό. Με τη δυνατή παλίρροια, χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να μείνω μπροστά από το Range Rover Sport – το οποίο δεν είναι κάτι που βλέπω συνήθως δίπλα μου όταν αγωνίζομαι», είπε η Keri-anne Payne.

«Είμαι συνηθισμένος στις extreme προκλήσεις, και η συγκεκριμένη σίγουρα ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Τα κύματα ήταν πολύ δυνατά, τα έβλεπα να χτυπούν το Range Rover Sport μέσα στη θάλασσα, όμως και πάλι δεν δυσκολεύτηκε από την παλίρροια που σκέπαζε το πέρασμα στο Burgh Island", πρόσθεσε ο Ross Edgley.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανανέωση για το Range Rover Sport [video]

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube