Νέο παγκόσμιο ρεκόρ drift για την Toyota GT86

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ drift για την Toyota GT86

Το κουπέ της Toyota έκανε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πλαγιολίσθηση που έχει καταγραφεί ποτέ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε.

Πέντε ώρες, σαράντα έξι λεπτά και 165,04 km. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο drift που έχει καταγραφεί ποτέ και έγινε με τη βοήθεια μιας Toyota GT86.

Στο τιμόνι της βρισκόταν ο συνάδελφός μας από τη Ν. Αφρική, Jesse Adams, και το όλο εγχείρημα έγινε σε ένα βρεγμένο skidpad στις τεράστιες εγκαταστάσεις του οργανισμού Gerotek, επίσης στη Ν. Αφρική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παγκόσμιο ρεκόρ drift με μια Toyota GT86 [video]

Ο Adams συμπλήρωσε 952 γύρους με τους πίσω τροχούς να γλιστράνε μέχρι να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, δηλαδή 144 περισσότερους από τους απαραίτητους για να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 144 km. Και δεν ξέρουμε εάν το θυμάστε αλλά και το ρεκόρ του 2014, πάλι με GT86 είχε γίνει και οδηγό το Γερμανό Harald Müller.

Το ρεκόρ δε θεωρείται ακόμα έγκυρο αφού τα στοιχεία που κατέγραψαν τα δύο τοποθετημένα στο αυτοκίνητο V-BOX έχουν σταλεί στον οργανισμό Guinness World Records. Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι είναι απλώς τυπικό το ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε την Toyota GT86 MY2017

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι το αυτοκίνητο είναι μια ανανεωμένη GT86 με καθόλα νορμάλ προδιαγραφές. Η μοναδική τροποποίηση αφορούσε στο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ που καταλάμβανε και το χώρο της ρεζέρβας, ώστε φτάσει το καύσιμο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube