Νέο Honda Civic Type R vs παλιό στην πίστα του Nürburgring [video]

Νέο Honda Civic Type R vs παλιό στην πίστα του Nürburgring [video]

Δείτε δίπλα δίπλα τα on board videos από τον ταχύτερο γύρο των δύο Type R και πώς το νέο διέλυσε το ρεκόρ ταχύτερου προσθιοκίνητου παραγωγής.

Το νέο Honda Civic Type R είναι πλέον επισήμως το γρηγορότερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, με χρόνο 7’43”8, που σημαίνει ότι είναι 6,8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από το προηγούμενο Type R.

Για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τις διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων μέσα στην πίστα βάλαμε δίπλα δίπλα τα on board videos των ταχύτερων γύρων του νέου και του παλιού Type R. Οι διαφορές είναι μικρές αλλά διακριτές και η σταθερές. Δείχνουν πως το νέο Type R όντως έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς, τόσο στις επιδόσεις όσο και στην οδική συμπεριφορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέο Honda Civic Type R με 320 PS [video]


Στα χαρτιά το νέο «Τάπερ» είναι πιο δυνατό κατά δέκα ίππους (320 πλέον αντί 310 του προηγούμενου). Στην πράξη φαίνεται ότι και το κιβώτιο, το οποίο έχει πιο κοντές σχέσεις, είναι πιο συμμετοχικό μέσα στην πίστα, δεδομένου ότι ο κινητήρας φτάνει στο όριο περιστροφής του πιο γρήγορα.

Επίσης το νέο Type R μοιάζει να είναι πιο σταθερό στις υψηλές ταχύτητες, κάτι που οφείλεται κυρίως στις αεροδυναμικές βελτιώσεις που ενσωματώνει. Δείχνει να περνάει τη δύναμη από τους εμπρός τροχούς στο δρόμο πιο ομαλά με το μπλοκέ διαφορικό να δουλεύει πιο αποτελεσματικά.

Προφανώς θα μπορούσε κάποιος ευλόγα να ισχυριστεί ότι οι δύο γύροι δεν είναι συγκρίσιμοι, εξαιτίας των διαφορετικών οδηγών, του καιρού, της κατάστασης της πίστας. Ωστόσο είναι ενδεικτικοί των δυνατοτήτων των δύο αυτοκινήτων και υπό αυτή την έννοια έχουν ενδιαφέρον να τους παρακολουθήσει κανείς.

Η διαφορά του νέου Type R αρχίζει να χτίζεται σταδιακά και σταθερά, για να φτάσει στο τέλος να προπορεύεται κατά επτά σχεδόν δευτερόλεπτα. Να θυμίσουμε ξανά ότι ο χρόνος του νέου Type R στο Nürburgring είναι και κατά 5,4” καλύτερος από αυτόν του Volkswagen Golf GTI Clubsport S, το οποίο κατείχε μέχρι τώρα τον τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου στη θρυλική πίστα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube