Να γιατί δεν πρέπει να αλλάζουμε βιαστικά λωρίδες [video]

Να γιατί δεν πρέπει να αλλάζουμε βιαστικά λωρίδες [video]

Όταν βιαζόμαστε, υπάρχει περίπτωση ένα Mitsubishi Lancer Evo IX να καταλήξει τουμπαρισμένο και ένα Volvo S40 αρκετά χτυπημένο.

Η υπομονή είναι μια από τις σημαντικότερες αρετές που μπορεί να διαθέτει κάποιος όταν πιάνει τιμόνι.

Όταν τη διαθέτεις, δεν είναι μόνο ότι φτάνεις στον προορισμό σου πιο ήρεμος, χωρίς να έχεις βγει από τα ρούχα σου με τις αναίτιες καθυστερήσεις των προπορευόμενων οδηγών, αλλά κυρίως το ότι είσαι πιο ασφαλής. Η βιασύνη είναι η κύρια αιτία πρόκλησης ενός μεγάλου ποσοστού των ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στον δρόμο. Επειδή μεταφράζεται είτε σε αυξημένη και συχνά υπερβολική ταχύτητα, είτε σε βιαστικές κινήσεις τις οποίες οι άλλοι χρήστες του δρόμου δεν περιμένουν, ούτε φαντάζονται. Η δυνητική ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν τύχει στο ίδιο σημείο του δρόμου να βρεθούν δύο βιαστικοί οδηγοί, όπως συνέβη στην περίπτωση του παρακάτω video.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το σκάει αφού προκαλεί ατύχημα, και προκαλεί δεύτερο [video]

Σε έναν δρόμο με τρεις κανονικές λωρίδες συν μία βοηθητική, αρχικά βλέπουμε ένα μαύρο Mitsubishi Lancer Evo IX να μεταφέρεται από τη δεξιά στην αριστερή, κινούμενο λίγο πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του δρόμου. Όταν ο οδηγός του βλέπει ότι πιο μπροστά η κίνηση πυκνώνει και η ταχύτητα των αυτοκινήτων μειώνεται, αποφασίζει να μεταφερθεί και πάλι στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Αυτή τη φορά το κάνει όμως ακόμα πιο απότομα, η ταχύτητά του πλέον είναι πολύ μεγαλύτερη από των υπολοίπων, και επιπλέον φτάνει ακόμα πιο δεξιά, στη βοηθητική λωρίδα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο οδηγός ενός κόκκινου Volvo S40 που κινείται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, διαπιστώνει κι αυτός την μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων λόγω μποτιλιαρίσματος. Όταν το φορτηγό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του αναγκάζεται να φρενάρει, αποφασίζει κι αυτός να μεταφερθεί πολύ απότομα, στη βοηθητική λωρίδα. Άλλωστε πριν από ένα δευτερόλεπτο δεν βρισκόταν κανείς δεξιά του… Όμως μόλις έχει βρεθεί εκεί το Evo, και έρχεται με μεγάλη ταχύτητα. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε.

Εμείς απλώς ελπίζουμε οι επιβαίνοντες να βγήκαν σώοι, σαν το μπαλόνι που το έσκασε από το πορτ-μπαγκάζ του Evo τη στιγμή της σύγκρουσης…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube