Μήνυση της Ford σε ιδιοκτήτη GT λόγω… πώλησής του

Μήνυση της Ford σε ιδιοκτήτη GT λόγω… πώλησής του

Όταν έχεις συμφωνήσει να μην πουλήσεις το νέο σου Ford GT για δύο χρόνια, αλλά τελικά το δίνεις με σεβαστό κέρδος, η εταιρία θα σε κυνηγήσει.

Μόλις 1.000 Ford GT νέας γενιάς είναι προγραμματισμένο να παραχθούν μέσα σε μία 4ετία, και λόγω της περιορισμένης παραγωγής του ήταν μάλλον δεδομένο ότι θα προέκυπταν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Η Ford, η οποία ήταν εξαρχής ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή των ανθρώπων που θα αποκτούσαν ένα GT, ήθελε να αποκλείσει και το ενδεχόμενο να βρεθούν κάποια από αυτά να πωλούνται σύντομα ως… αμεταχείριστα μεταχειρισμένα, σε εξωφρενική τιμή, από αγοραστές που θα τα έβλεπαν απλώς σαν μια καλή επένδυση. Γι’ αυτό είχε φροντίσει να προσθέσει έναν όρο στο συμβόλαιο απόκτησης κάθε GT, σύμφωνα με τον οποίο ο αγοραστής δεν θα μπορούσε να πουλήσει το αυτοκίνητο για τα πρώτα δύο χρόνια μετά την αγορά. Και τώρα φαίνεται ότι η εταιρία είναι πρόθυμη να κυνηγήσει όσους επιλέγουν να αγνοήσουν αυτό τον όρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford GT

Ο Αμερικανός John Cena, παλαιστής του WWE, ήταν ένας από τους τυχερούς που επιλέχθηκαν από τη Ford για την απόκτηση του GT. Παρέλαβε το αυτοκίνητό του μέσα στο 2017 και το παρουσίασε στη εκπομπή του Auto Geek, στο YouTube, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. Λίγες εβδομάδες αργότερα όμως, φαίνεται ότι το έβγαλε προς πώληση. Δεν ήταν δύσκολο να βρει κάποιον αγοραστή, μέσα από τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που θα ήθελαν ένα GT αλλά δεν επιλέχθηκαν από τη Ford, με την τιμή πώλησης να ξεπερνά φυσικά την αρχική τιμή αγοράς του αυτοκινήτου. Οπότε χτύπησε «καμπανάκι» στα κεντρικά της Ford.



«Ο κ. Cena απέσπασε μεγάλο κέρδος, με άδικο τρόπο, από την απαγορευμένη μεταπώληση του αυτοκινήτου. Η Ford υπέστη επιπλέον ζημία, από την απώλεια ενός πρεσβευτή της, με την ενέργεια να πλήττει μεταξύ άλλων το κύρος του ονόματός της και την υπεραξία της». Αυτά αναφέρει η καταγγελία της Ford εναντίον του Cena, η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο του Michigan. Σύμφωνα με την εταιρία, ο Cena παραδέχθηκε ότι είχε πουλήσει το αυτοκίνητο, μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία, για την κάλυψη αναγκών, ζήτησε συγγνώμη και συμφώνησε να συνεργαστεί για την εξεύρεση λύσης.

Η πρόταση της Ford ήταν να επαναγοράσει η ίδια το GT, ακριβώς στην ίδια τιμή στην οποία το είχε αποκτήσει ο Cena, και ο ίδιος φέρεται να δέχτηκε. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα όμως, δεν είχε γίνει καμία ενέργεια από την πλευρά του για την ακύρωση της μεταπώλησης και την επιστροφή του αυτοκινήτου. Οπότε η εταιρία κατέφυγε στο δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη, επιπλέον των όποιων χρημάτων εισέπραξε ο Cena από την πώληση του GT του.

[Πηγή: WXYZ Detroit]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube