Mercedes-Benz: «Το ντίζελ αξίζει να παραμείνει στο προσκήνιο»

Mercedes-Benz: «Το ντίζελ αξίζει να παραμείνει στο προσκήνιο»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο CEO της Mercedes-Benz υπερασπίστηκε το πετρέλαιο ως μια τεχνολογία που έχει νόημα να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Η Mercedes-Benz δήλωσε διά στόματος του CEO της, Dieter Zetche, ότι είναι πρόθυμη να επενδύσει κι άλλο στα ντίζελ μοντέλα, προκειμένου να τα επανορθώσει τη φήμη τους σχετικά με το πόσο σέβονται το περιβάλλον.

Το πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου θα είναι η διερεύνηση του τί ακριβώς γίνεται με το θέμα των εκπομπών ρύπων μέσα στην ίδια την εταιρεία. Από εκεί και μετά, και μέχρι να έρθει η εποχή που ο ηλεκτρικός θα αποτελεί το βασικό πυρήνα της αυτοκίνησης, θα χρειαστεί να γίνουν πολλές ακόμα επενδύσεις και βελτιώσεις στους κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να είναι σύννομοι με τις νέες προδιαγραφές ρύπων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Daimler αλλάζει λογισμικό σε 3+ εκ. ντίζελ αυτοκίνητα

Αυτό είναι πιο δύσκολο για τα ντίζελ, κι εκεί ακριβώς εστιάζει η δήλωση του Zetche. Η οποία έγινε λίγο μετά λίγο μετά την ανακοίνωση της εθελοντικής ανάκλησης περίπου 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την εταιρεία, που θα κοστίσει περίπου € 220 εκ. Η ανάκληση αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος εξάτμισης σχεδόν όλων των καινούργιων μοντέλων που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί από τις αρχές κάτι παράνομο, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται.

[Πηγή Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube