Ήταν μια Ferrari, μια Porsche κι ένα Škoda. Και νίκησε το Škoda! [video]

Ήταν μια Ferrari, μια Porsche κι ένα Škoda. Και νίκησε το Škoda! [video]

Μοιάζει με ανέκδοτο αλλά είναι επίσημο βίντεο της τσεχικής εταιρείας, όπου ένα Superb Combi κάνει κόντρα με κλασικά σούπερκαρ της δεκαετίας του '80 και φυσικά κερδίζει

Η Škoda βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να υπογραμμίσει την δύναμη και την ταχύτητα της κορυφαίας έκδοσης του Superb, στήνοντας μια κόντρα με μερικά από τα πιο κλασικά σούπερκαρ των 80's.

Θα αναρωτιέστε τώρα τι σχέση έχει ένα Superb με τέσσερα από τα πιο εμβληματικά σούπερκαρ. Όλα είναι θέμα οπτικής. Διότι το συγκεκριμένο Superb έχει ένα δίλιτρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 280 PS και 35,7 kgm ροπής. Διαθέτει επίσης 6άρι κιβώτιο DSG  που μοιράζει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς. Η Škoda λοιπόν ισχυρίζεται ότι το εν λόγω Superb, στην στέησον (ή Combi όπως είναι η επίσημη ονομασία) έκδοσή του κάνει το 0-100 km/h σε 5,8”, με τελική ταχύτητα 250 km/h.

Αυτά τα νούμερα μπορεί σήμερα να μην μας ηχούν πολύ εντυπωσιακά, αλλά η Škoda υποστηρίζει ότι το Superb είναι πιο γρήγορο από τα κλασικά εξωτικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του '80, που κάποιοι από εμάς είχαμε εικονίσματα και γεμίζαμε τους τοίχους των εφηβικών δωματίων μας με αφίσες τους.

Για να αποδείξουν λοιπόν τον ισχυρισμό τους οι Τσέχοι έβαλαν ένα Superb Combi να κοντράρει μερικά από τα πιο εικονικά κλασικά σούπερκαρ, όπως το Honda NSX, η Lotus Esprit, η Porsche 911 Carrera και η Ferrari 308 GTB.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη Ferrari 308 GTS (1978)

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί το Superb τα νίκησε όλα στο 400άρι, παρόλο που είναι «το μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο Skoda» που έχει κατασκευαστεί ποτέ, μέχρι να παρουσιαστεί το νέο SUV Kodiaq, τουλάχιστον.

Και με αυτό τον τρόπο η Škoda με έπεισε πως στην περίπτωση που μου χάριζαν ένα Superb Combi ή μια Ferrari 308 GTB θα διάλεγα το Superb…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube