Το ιδανικό σπίτι-έκθεση για συλλέκτες αυτοκινήτων

Το ιδανικό σπίτι-έκθεση για συλλέκτες αυτοκινήτων

Ένα σπίτι με ενσωματωμένο γκαράζ που θα αποτελούσε τον παράδεισο κάθε λάτρη του αυτοκινήτου πρόκειται να κατασκευαστεί στη Δανία.

Μετά την έπαυλη του Seattle με τη συλλογή αυτοκινήτων στο σαλόνι άλλο ένα ακίνητο, ονόματι Villa Gug, κάνει κάθε αυτοκινητόφιλο να ζηλέψει. Στο εσωτερικό του φιλοξενεί ένα γκαράζ που είναι ορατό από τα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού.

Ο ευκατάστατος πελάτης που απευθύνθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group (BIG) για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου ακινήτου ήθελε να μπορεί να θαυμάζει τη συλλογή αυτοκινήτων που διαθέτει από κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Έτσι προέκυψε αυτό το σαλιγκαροειδές σχήμα, με το γκαράζ να καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του εμβαδού του.

Στο εσωτερικό του κτίσματος θα υπάρχει κήπος, ενώ τζαμαρίες στη θέση των τοίχων θα επιτρέπουν στο βλέμμα να φτάνει από τα δωμάτια του σπιτιού στο γκαράζ. Ουσιαστικά ολόκληρο το σπίτι θα είναι μια προέκταση της εισόδου του γκαράζ, που περιστρέφεται και καλύπτει συνολικά μια επιφάνεια 750 τ.μ.

«Το πάθος των πελατών για τα αυτοκίνητα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους, οπότε ήταν απαραίτητη η εξασφάλιση ενός ιδιαίτερου χώρου για αυτά», σχολίασε εκπρόσωπος της BIG. «Αντί να τα κρύψουμε σε ένα υπόγειο γκαράζ προτείναμε ένα κτίσμα που παντρεύει ομαλά τα αυτοκίνητα με το σπίτι». Το πρωτότυπο ακίνητο θα κατασκευαστεί σύντομα στο Aalborg της Δανίας.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube