Η Moody’s υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Tesla, πρόβλημα ρευστότητας

Η Moody’s υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Tesla, πρόβλημα ρευστότητας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αμφισβητεί και υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Tesla. Ορατό το πρόβλημα ρευστότητας για την εταιρεία.

Η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Tesla, καθώς σύμφωνα με την έκθεσή της εταιρείας αξιολόγησης η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πρόβλημα ρευστότητας, αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στην απαιτούμενη παραγωγή και σύντομα θα χρειαστεί νέες επενδύσεις ύψους δύο δισεκατομμυρίων σε μετρητά.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της αμερικανικής εταιρείας από Β2 σε Β3. Ή αλλιώς, έξι επίπεδα κάτω από το σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται ώστε να συστήνεται σε επενδυτές ως μία επένδυση με καλές πιθανότητες κέρδους. Τα ομόλογα με τα οποία η εταιρεία είχε αντλήσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο υποβαθμίστηκαν επίσης από B3 σε Caa1, επτά σκαλιά κάτω, στην ουσία στο επίπεδο των… σκουπιδόχαρτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ίδρυση Tesla Ελλάς, και με τη βούλα

«Η πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla ουσιαστικά σχετίζεται με την αδυναμία της να προχωρήσει στην συστηματική παραγωγή του Model 3» δηλώνει για λογαριασμό της Moody’s ο αναλυτής Bruce Clark. Πράγματι, οι επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη στον Musk καθώς σύμφωνα με τον Bloomberg η παραγωγή του Model 3 ίσως σύντομα καταφέρει να φτάσει τις 975 μονάδες τη βδομάδα, όταν η ζήτηση αλλά και οι προ 8μήνου υποσχέσεις του Elon Musk έκαναν λόγο για 2.500 αυτοκίνητα την εβδομάδα. «Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο επιτείνεται από την ωρίμανση παλαιότερων δανειακών της υποχρεώσεων» εξηγεί ο Clark της Moody’s. Την προηγούμενη της δημοσίευσης της έκθεσης η αξία της μετοχής της Tesla είχε πέσει κατά 8,8% φτάνοντας σε ιστορικό χαμηλό για τον τελευταίο χρόνο. Και μετά την έκθεση έπεσε 7,7% ακόμη, στο χαμηλότερο επίπεδο τις τελευταίες 52 εβδομάδες.

Το έγκυρο Automotive News που κινεί το θέμα ζήτησε αλλά δεν πήρε σχόλιο από εκπρόσωπο της Tesla. Το «χαστούκι» από την Moody’s έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την έρευνα που ξεκίνησε η Επιτροπή Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών για ένα ατύχημα που εξελίχθηκε σε θανατηφόρο δυστύχημα όταν το Tesla που ενεπλάκη σε σύγκρουση πήρε φωτιά.

Αν και τα προϊόντα της Tesla τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από την αγορά, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει μια σημαντική πρόκληση. Χρειάζεται σοβαρή ένεση ρευστότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.

Πηγή Automotive News Europe

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube