Η μοναδική Porsche 991 GT3 RS με χειροκίνητο κιβώτιο [video]

Η μοναδική Porsche 991 GT3 RS με χειροκίνητο κιβώτιο [video]

Όταν η Porsche προσφέρει την 991 GT3 RS αποκλειστικά με κιβώτιο PDK, αλλά εσύ προτιμάς χειροκίνητο, μπορείς να βάλεις ένα εκ των υστέρων.

Με την τελευταία Porsche 911 GT3 RS να έχει τεράστια συλλεκτική αξία, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, λίγοι θα έπαιρναν την απόφαση να προχωρήσουν σε σημαντικές επεμβάσεις στα μηχανικά της μέρη.

Σε αυτούς τους λίγους περιλαμβάνεται και ο Rob Janev, γνωστός στο αμερικανικό forum Rennlist με το ψευδώνυμο RJGT3RS. Είναι κάτοχος όχι μίας, αλλά δύο 997 GT3 RS, και είναι σαφές ότι είναι λάτρης του χειροκίνητου κιβωτίου, αφού ακόμα και η 997 turbo που έχει είναι χειροκίνητη. Όταν λοιπόν απέκτησε και την τελευταία 911 GT3 RS, της γενιάς 991, το έκανε με βαριά καρδιά, αφού σε αυτήν η Porsche δεν πρόσφερε χειροκίνητο κιβώτιο ούτε ως έξτρα. Γι’ αυτό, έχοντας διανύσει μόλις 900 μίλια (1.450 km) με το καινούργιο του απόκτημα, πήρε την απόφαση να το κάνει μόνος του χειροκίνητο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Porsche 911 GT3, με 4λιτρο μοτέρ 500 PS και χειροκίνητο 6άρι [video]

Το χειροκίνητο κιβώτιο που επιλέχθηκε δεν είναι βέβαια άλλο από το 6άρι της 911 R, το οποίο αγοράστηκε καινούργιο, όπως και κάθε άλλο ανταλλακτικό που χρησιμοποιήθηκε στη μετατροπή. Το κόστος του ήταν $22.000 (€19.300). Μαζί αγοράστηκαν τα πετάλια του φρένου και του συμπλέκτη, το βολάν, ο λεβιές ταχυτήτων και αρκετά ακόμα ανταλλακτικά. Κάποια αξεσουάρ ανήκουν στην γκάμα Porsche Exclusive. Ο στόχος ήταν να εξαφανιστεί κάθε ίχνος της ύπαρξης αυτόματου κιβωτίου, οπότε χρειάστηκε να αλλάξει ακόμα και το στροφόμετρο, με ένα που δεν διαθέτει το σκαρίφημα του αυτόματου κιβωτίου.



Το δύσκολο εγχείρημα του παντρέματος όλων των παραπάνω ανατέθηκε στην BGB Motorsports. Η μελέτη του πώς θα γινόταν η μετατροπή κράτησε πάνω από επτά μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων αγοράστηκε «ένα φορτηγό ανταλλακτικά». Ο John Tecce, ο ιδιοκτήτης της BGB, κατάφερε να βρει και μια κανονική 911 R, για να κρατήσει σημειώσεις. Το χειροκίνητο κιβώτιο και όλα τα εξαρτήματα που έφερε μαζί του, κούμπωσαν σχετικά εύκολα στη θέση του PDK. Το δύσκολο ήταν το ηλεκτρολογικό κομμάτι, που περιλάμβανε και αλλαγές στην εργοστασιακή πλεξούδα. Οι τεχνικοί της BGB αφιέρωσαν 60-70 ώρες μόνο και μόνο για να σβήσουν τα προειδοποιητικά λαμπάκια που άναψαν στο καντράν μετά τη μετατροπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται Porsche 911 GT3 με V8 από Corvette

Το πείραμα πέτυχε πάντως, με συνολικό κόστος που ξεπέρασε τα $40.000 (€35.000). Τώρα η BGB Motorsports δηλώνει έτοιμη να ξανακάνει την ίδια μετατροπή μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμα όλα τα απαιτούμενα ανταλλακτικά. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κι άλλος ιδιοκτήτης 991 GT3 RS, τόσο «τρελός» όσο ο Rob Janev.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube