Η μηχανή κουρέματος γκαζόν της Honda πήγε και στο Spa [video]

Η μηχανή κουρέματος γκαζόν της Honda πήγε και στο Spa [video]

Η Honda Mean Mower είναι η γρηγορότερη μηχανή του γκαζόν στον κόσμο, και μάλλον η μοναδική που έχει περάσει τάπα από την Eau Rouge.

Ο Tiago Monteiro άφησε για λίγο το τιμόνι του αγωνιστικού Honda Civic που οδηγεί στο WTCC και μπήκε στην πίστα του Spa-Francorchamps με τη Honda Mean Mower, τη γρηγορότερη μηχανή του γκαζόν στον κόσμο.

Η Honda Mean Mower, που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2013, φοράει κινητήρα από μοτοσυκλέτα VTR 1000 F Firestorm με 109 ίππους. Εδώ και έναν μήνα είναι και επίσημα η γρηγορότερη μηχανή του γκαζόν στον κόσμο με τελική 187,6 km/h, κατακτώντας το αντίστοιχο ρεκόρ Guiness. Τώρα γίνεται και η 1η που κάνει γύρους στην αγαπημένη και σε εμάς πίστα του Spa-Francorchamps. Όχι από το γκαζόν αλλά κανονικά, από την άσφαλτο.

Ο τυχερός πιλότος ήταν ο Tiago Monteiro, οδηγός της Honda στο WTCC. «Έχω τρέξει στο Spa με πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά αυτό εδώ ήταν αρκετά διαφορετικό», δήλωσε. «Είναι γρήγορο, πολύ γρήγορο, αλλά και αρκετά ευαίσθητο, οπότε είναι δύσκολο να βρεις έναν καλό ρυθμό. Με τόση δύναμη χρειάζεται όλη την προσοχή σου για να στρίψεις την Eau Rouge, ειδικά με την πίστα τόσο βρεγμένη».

Φτάνοντας στην Eau Rouge η Honda Mean Mower με τον Monteiro στο τιμόνι  είχε πιάσει σχεδόν 130 km/h. Δεν ξέρουμε αν η Honda πρόκειται να δημοσιεύσει κάποιο video με έναν ολόκληρο γύρο στο Spa-Francorchamps, αλλά αυτό εδώ μας δίνει μια καλή πρώτη γεύση:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube