Η Mercedes-Benz πατάει γκάζι στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων της

Η Mercedes-Benz πατάει γκάζι στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων της

Ο αρχικός προγραμματισμός που έκανε λόγο για 10 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025 αλλάζει και ο στόχος μετατίθεται για το 2022.

Η Mercedes-Benz έχει πλέον χαράξει πορεία προς τα ηλεκτρικά μοντέλα, με το αρχικό πλάνο να αναφέρει 10 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025 κάτω από την ομπρέλα της «υπομάρκας» EQ.

Πρόκειται για SUV, σεντάν και χατσμπακ μοντέλα, εκ των οποίων το πρώτο δείγμα είδαμε σε πρωτότυπη μορφή στο προηγούμενο σαλόνι του Παρισιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκίνησαν οι δοκιμές στο δρόμο για τα ηλεκτρικά Mercedes-Benz

Ωστόσο φαίνεται ότι σιγά σιγά η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση φαίνεται να επιταχύνεται κι αυτό είναι κάτι που μοιραία ισχύει για όλες τις εταιρείες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τελικά μάλλον θα έχουμε δει τα εν λόγω μοντέλα μέχρι το 2022, ξεκινώντας από το 2019.

Ο Πρόεδρος της Daimler, Manfred Bischoff, δήλωσε πριν το ετήσιο συμβούλιο μετόχων της εταιρείας ότι ο στόχος της Daimler είναι να έχει ηγετικό ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις. «Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα απαιτήσει επενδυτικές αλλαγές προκειμένου να παραμείνουμε μια πετυχημένη εταιρεία. Η εξέλιξη αυτοκινήτων που κινούνται με ρεύμα αλλά και μόνα τους, το απαιτεί αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Mercedes-Benz Generation EQ φωτίζει το Παρίσι με 408 PS [video]

Πίσω από αυτή την επιτάχυνση, δεν κρύβεται κάτι άλλο πέρα από το σκάνδαλο με τους ρύπους της Volkswagen, το γνωστό μας dieselgate, που έχει αρχίσει να κάνει τους καταναλωτές πιο διστακτικούς απέναντι στους θερμικούς κινητήρες συγκριτικά με το παρελθόν.

Ενδεικτική άλλωστε είναι και η πληροφορία ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η ζήτηση για κινητήρες ντίζελ στη Γερμανία ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2010.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLA 180 CDI

Συνυπολογίστε τώρα ότι μέχρι το 2021 όποιος μαζικός κατασκευαστής δεν έχει συμμορφωθεί με τα αυστηρότερα όρια CO2 θα αντιμετωπίσει βαριά πρόστιμα, και θα καταλάβετε αμέσως το λόγο που τελικά η ηλεκτροκίνηση πιθανότατα θα έρθει τελικά πιο νωρίς από όσο περιμένουμε.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube