Η κάμερα που τάραξε στη νομιμότητα το Λονδίνο

Η κάμερα που τάραξε στη νομιμότητα το Λονδίνο

Ο πιο αποδοτικός υπερασπιστής της οδικής ασφάλειας στο Λονδίνο είναι μια κάμερα που κατέγραψε 14.544 παραβάσεις του ΚΟΚ μέσα σε έξι μήνες.

Κανένας παραβάτης δεν ξέφυγε από το άγρυπνο βλέμμα ενός φωτοραντάρ στο Λονδίνο, που κατέγραψε 14.544 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας σε διάστημα έξι μηνών, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2016.

Συνολικά οι κλήσεις που καταλογίστηκαν σε όσους υπερέβησαν το όριο ταχύτητας σε αυτό το σημείο του North Circular του Λονδίνου αυτό το εξάμηνο αντιστοιχούν σε £1,5 εκατ. (€1,75 εκατ.). Ειδικά τον Μάιο, η συγκεκριμένη κάμερα κατέγραφε κατά μέσο όρο 154 παραβάσεις ανά ημέρα. Καμία από τις υπόλοιπες κάμερες της πόλης δεν πετυχαίνει αντίστοιχα νούμερα, και για την ακρίβεια οι κλήσεις αντιστοιχούν στο 1/3 όλων των κλήσεων που δόθηκαν στο Λονδίνο το ίδιο διάστημα. Οπότε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γιατί συνέβη αυτό.

Ενώ το όριο στο μεγαλύτερο μήκος αυτού του δρόμου κανονικά είναι 40 mph (64 km/h), και σε κάποια τμήματα γίνεται ακόμα και 50 mph (80 km/h), στο συγκεκριμένο σημείο έχει κατέβει προσωρινά στα 30 mph (58 km/h) λόγω των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούνται σε μια γέφυρα 94 ετών. Πολλοί από τους παραβάτες οδηγούς διαμαρτύρονται, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει επαρκής σήμανση για αυτό το χαμηλότερο όριο. Και ότι είναι ακόμα πιο εύκολο να πέσει κάποιος στην παγίδα επειδή σε αυτό το σημείο ο δρόμος είναι ελαφρώς ανηφορικός και αμέσως μετά από κυκλικό κόμβο, οπότε εκεί όλοι επιταχύνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πιάστηκε από κάμερα να οδηγεί αραχτός [video]

Σε αυτές τις κατηγορίες, ο οργανισμός Transport for London απαντάει πως το χαμηλότερο όριο ισχύει σε αυτό το σημείο από τον Μάιο του 2015, δηλαδή σχεδόν έναν χρόνο πριν από την τοποθέτηση και τη λειτουργία της κάμερας. Και ότι έχει τοποθετηθεί επιπλέον σήμανση που καθιστά εντελώς ξεκάθαρο ποιο όριο ταχύτητας ισχύει στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου.

[Πηγή: Evening Standard]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube