Η Jeep σκέπτεται ένα SUV μικρότερο από το Renegade

Η Jeep σκέπτεται ένα SUV μικρότερο από το Renegade

Η Jeep μπορεί να επεκτείνει την γκάμα της με ένα μικρό SUV που θα ανταγωνίζεται το FIAT Panda Cross.

H Jeep αξιολογεί την ιδέα να λανσάρει ένα ακόμη μικρότερο μοντέλο από το Renegade, αν και δεν έχει βρει ακόμη επιχειρηματικό νόημα σε μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Mike Manley.

Μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit, o Manley είπε ότι η Jeep παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV.

«Οι ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων στην κατηγορία αυτή είναι πολύ εντυπωσιακοί, αλλά δεν έχουμε βρει ακόμη έναν επιχειρηματικά ακαταμάχητο λόγο για να το κάνουμε», είπε. «Τα μικρά αυτοκίνητα είναι αναπόφευκτα και λιγότερο ικανά –οι νόμοι της Φυσικής το υπαγορεύουν αυτό– και ένα επίπεδο ικανοτήτων είναι απαραίτητο για κάθε προϊόν της Jeep.

«Τα μικρά αυτοκίνητα είναι επίσης πιο δύσκολο να τα παράγεις με κέρδος, ειδικά αν τα φτιάχνεις μακριά από την τοπική αγορά. Οπότε υπάρχουν κάποια θέματα με την ιδέα ενός Jeep μικρότερου από το Renegade.

«Πέρα από αυτά πάντως, ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του θα ήταν πιθανότατα το Fiat Panda Cross (φωτ. κάτω), που είναι απίστευτα ικανό για τόσο μικρό αυτοκίνητο και έχει μεγάλη επιτυχία σήμερα σε κάποιες αγορές. Οπότε έχουμε την τεχνογνωσία μέσα στον Όμιλο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube