Η Aston Martin μηνύει τον Henrik Fisker

Η Aston Martin μηνύει τον Henrik Fisker

Η Aston Martin Lagonda Ltd. δηλώνει ότι το πρωτότυπο Thunderbolt του Henrik Fisker έγινε χωρίς την άδειά της.

Το πρωτότυπο Thunderbolt του Henrik Fisker που αποτελεί το πρόκριμα ενός κουπέ παραγωγής των $400.000 είναι μια ανεπίσημη κόπια των εμβληματικών σπορ μοντέλων που χρησιμοποιούσε ο James Bond για 50 χρόνια.  

Ο Fisker, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin  και συνιδρυτής της ομώνυμής του και πτωχεύσασας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων (σ.σ. τελικά εξαγοράστηκε από Κινέζους), αποκάλυψε το Thunderbolt σε ένα Σαλόνι αυτοκινήτου στη Florida, αυτόν το μήνα. Το κουπέ με μοτέρ V12 είναι διαθέσιμο μόνο κατόπιν ειδικής παραγγελίας μέσω του ντίλερ της Aston Martin στο Los Angeles.

Το πρωτότυπο ενσωματώνει μικρές αλλαγές στα σχεδιαστικά στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Aston Martin, περιλαμβανομένων των σημάτων στους πλευρικούς αεραγωγούς, όπως είπε διαμαρτυρόμενη η βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία εχθές σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Los Angeles. Το φερόμενο ως σχέδιο του Fisker να πουλά μια έκδοση παραγωγής, η οποία δεν θα περιλαμβάνει κάποια από αυτά τα στοιχεία είναι μια κλασική πρακτική «δολώματος», υποστηρίζει η Aston Martin.

«Ο Fisker με κακή πίστη έχει την πρόθεση να εκμεταλλευτεί ανέξοδα την τεράστια φήμη και την πελατεία με το αποτύπωμα Aston Martin, με σήματα, με πλευρικούς λογότυπους και με το αποτύπωμα της Vanquish. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από προφανές», λέει η Aston Martin.    

O Fisker, από την πλευρά του, λέει ότι το πρωτότυπο βασίζεται στην Aston Martin Vanquish, ένα μοντέλο που στην πρώτη ενσάρκωσή του εμφανίστηκε στην ταινία του James Bond «Die Another Day» το 2002. Η Aston Martin από την άλλη λέει ότι ο Fisker χρησιμοποίησε μια πιο πρόσφατη γενιά DB9 ή DBS, μοντέλο-δότη για το Thunderbolt. Και ότι αναφέρει ότι βασίστηκε στην Vanquish για να το συνδέσει με τα νεότερο και πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της Aston με αυτό το όνομα.

Εκπρόσωπος της Galpin Aston Martin, ντίλερ της εταιρείας στο Los Angeles, όπου μπορεί κάποιος να παραγγείλει το Thunderbolt, δεν ανταποκρίθηκε στην τηλεφωνική κλήση του πρακτορείου Bloomberg για να σχολιάσει τη μήνυση. Παρόμοια αντιμετώπιση υπήρξε και από την HF Design LLC, την εταιρεία σχεδιασμού του Henrik Fisker.

[Πηγή Bloomberg]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube