Νέο Fisker-Aston Martin Thunderbolt

Νέο Fisker-Aston Martin Thunderbolt

Ο Henrik Fisker, πρώην σχεδιαστής της Aston Martin και ιδρυτής της Fisker Automotive, παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο με το όνομα Thunderbolt

Το πρωτότυπο Thunderbolt βασίζεται στην Aston Martin Vanquish, αλλά είναι χαμηλωμένο από την ανάρτηση κατά 1,5 πόντο και πατά πάνω σε ζάντες ελαφρού κράματος των 21”.

Η πιο ευδιάκριτη αλλαγή είναι το ανασχεδιασμένο ανθρακονημάτινο αμάξωμα σε συνδυασμό με μια φαρδύτερη μάσκα και μια σαφώς πιο οπισθοκλινή οροφή που το πίσω κρύσταλλο αποτελεί φυσική προέκτασή της. Άλλες αξιοπαρατήρητες αλλαγές είναι τα ανασχεδιασμένα φανάρια LED πίσω, οι τριγωνικές εισαγωγές αέρα και το χείλος εκφυγής στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Στην καμπίνα, το πιο σημαντικό στοιχείο του Thunderbolt είναι η οθόνη υψηλής ευκρίνειας Panasonic Curved Control Screen των 11,6” που εξελίχτηκε ειδικά για να μειώσει το θάμπωμα και τις αντανακλάσεις. Υπάρχει επίσης ένας χρονογράφος Skeleteon ενσωματωμένος στο ταμπλό, ενώ ο Ιταλός κατασκευαστής επιπλώσεων Natuzzi έχει επιμεληθεί κάποιες από τις ειδικές δερμάτινες επιφάνειες. Και ως επιστέγασμα της εσωτερικής αισθητικής, το Thunderbolt διαθέτει και σαμπανιέρα (!) για να συγκρατούνται τα μπουκάλια της σαμπάνιας ή του κρασιού.

Μολονότι το Thunderbolt περιγράφεται ως μια «καθαρά» σχεδιαστική σπουδή, ένας «εξαιρετικά μικρός αριθμός αυτοκινήτων» θα κατασκευαστεί κατόπιν ειδικής παραγγελίας της Galpin Aston Martin, του ντίλερ της βρετανικής εταιρείας στο Los Angeles.

[Πηγή Henrik Fisker]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube