H Mazda αναδεικνύει την κατανομή βάρους του MX-5 2016 [video]

H Mazda αναδεικνύει την κατανομή βάρους του MX-5 2016 [video]

Η Mazda έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο προωθητικό video που αναδεικνύει την κατανομή βάρος 50:50 του νέου MX-5.

Στο προωθητικό video, ένας εργαζόμενος ανεβάζει το MX-5 σε μια τραμπάλα, όπως ακριβώς αξιολογούμε κι εμείς τα 4x4 στην πίστα Terradura, και το κάνει να ισορροπήσει τέλεια.

Ο Dave Coleman, υπεύθυνος προϊόντος για το «Miata» εξηγεί, «έχοντας κατανομή βάρους 50:50, το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται πιο σταθερά και πιο προβλέψιμα. Το βάρος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη αυτού του αυτοκινήτου. Ή προσπαθείς να κάνεις ένα αυτοκίνητο να αποδίδει καλά με ωμή και πολλή δύναμη, και φαρδιά λάστιχα ή μπορείς να πας προς την αντίθετη κατεύθυνση: Να μειώσεις το φόρτο εργασίας που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να ανταποκριθεί στις εντολές του οδηγού, κάνοντάς το ελαφρύτερο».

Για να φρεσκάρουμε λίγο τα νούμερα του Mazda MX-5 του 2016 στη μνήμη μας να θυμίσουμε ότι το βασικό μοτέρ είναι 1.496 cc, i4, με 2 ΕΕΚ, 16v και άμεσο ψεκασμό, αποδίδοντας 130 PS/7.000 rpm και 15,4 kgm/4.800 rpm. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται στάνταρ με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων που στέλνει την κίνηση –φυσικά- στους πίσω τροχούς. Σε ορισμένες αγορές αναμένεται να διατεθεί και δίλιτρο μοτέρ, όπως αυτή των ΗΠΑ από τη Mazda της οποίας προέρχεται το προωθητικό video, επίσης SKYACTIV με 156 PS και 20,4 kgm που θα συνδυάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με 6άρι αυτόματο.

[Πηγή Mazda USA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube