H Lancia ετοιμάζει νέα Stratos;

H Lancia ετοιμάζει νέα Stratos;

Η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει στις 15 Απριλίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Emozione Pu+Ra» μία ακόμη σχεδιαστική σπουδή που θα ξυπνά μνήμες από τη θρυλική Stratos!

Lancia

O ισχυρός άνδρας της Lancia, Luca Napolitano, σε μια σύντομη δήλωση του ανέφερε τα εξής: «Στην εκδήλωση «Emozione Pu+Ra» στις 15 Απριλίου θα ανακαλύψετε τη νέα Lancia, το όραμα μας για την επόμενη 10ετία». 

Lancia

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα ακόμη πρωτότυπο μοντέλο που θα μαρτυρά τη μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας. Η teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Lancia, απεικονίζει το πίσω μέρος ενός πρωτότυπου μοντέλου με σαφείς αναφορές ως προς το στυλ του (στρογγυλά φώτα, μαύρο σπόιλερ), στο θρυλικό μοντέλο της Lancia από τη δεκαετία του 1970, την HF Stratos. 

Κανείς δε γνωρίζει εάν οι Ιταλοί έχουν στα σκαριά μια τόσο σημαντική αναβίωση ή εάν απλώς πρόκειται για ένα ακόμη πρωτότυπο όχημα που «λειτουργεί» ως εξέλιξη του «γλυπτού» PU+RA που αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2022 σηματοδοτώντας την επιστροφή των Ιταλών στα αυτοκινητικά δρώμενα.

Η Lancia έχει ήδη επιβεβαιώσει το ντεμπούτο τριών μοντέλων παραγωγής μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Η αρχή θα γίνει με τη νέο Ypsilon που θα ντεμπουτάρει το 2024, θα ακολουθήσει το 2026 το crossover Aurelia και την γκάμα θα συμπληρώσει σε πρώτη φάση η νέα Delta που επιστρέψει ανάμεσα μας, το 2028. 

Lancia

Όλα προφανώς τα νέα μοντέλα της Lancia θα είναι ηλεκτρικά, με το Ypsilon να κυκλοφορεί και σε ήπια υβριδική μορφή. Οι Ιταλοί είναι βέβαιο πως επιθυμούν να εντάξουν στο ανανεωμένο πορτoφόλιο τους μια σύγχρονη εκδοχή της Stratos, όπως στα σχέδια τους είναι και η αναβίωση πολλών ακόμα ιστορικών μοντέλων της φίρμας όπως η Fulvia και η 037 αλλά σε πρώτη φάση, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι αυτά τα μοντέλα δε θα τα δούμε σύντομα στους δρόμους μας. 

Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα η Lancia να επιστρέψει στον αυτοκινητικό χάρτη και εφόσον τα πράγματα κυλήσουν ομαλά από εμπορικής πλευράς, να βγουν από τα συρτάρια και τα σχέδια για τις περίφημες αναβιώσεις του ένδοξου παρελθόντος της ιταλικής φίρμας.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube