H BMW M4 CS βάζει φωτιά στο Nürburgring [video]

H BMW M4 CS βάζει φωτιά στο Nürburgring [video]

Η BMW M4 CS επισκέφτηκε την πίστα του Nürburgring για τους καθιερωμένους γρήγορους γύρους. Και οι επιδόσεις της ήταν αντάξιες του ονόματός της.

BMW M4 CS

Πριν από μερικές μέρες, η BMW M4 CS αποκαλύφθηκε στην ολότητά της, αποτελώντας ένα μοντέλο που συνδυάζει την άνεση της Competition και τις φαρμακερές επιδόσεις της CSL.

H αλήθεια είναι πως τα νούμερα σε προϊδεάζουν θετικά, πριν καν το βαυαρικό μοντέλο πατήσει τις ρόδες του στην «Πράσινη Κόλαση», σκίζοντας την ησυχία με το γουργουρητό της. Έχουμε και λέμε λοιπόν. 3λιτρος, 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρας, τεχνολογίας M TwinPower Turbo, 550 άλογα, και 650 Nm μεταξύ 2.750 rpm και 5.950 rpm.

H BMW M4 CS, με τους 550 ίππους χρειάζεται μόλις 3,4" για το 0-100 km/h, με την τελική να ξεπερνά κατά 2 km/h τα 300 

BMW M4 CS

Χρειάζεται μόλις 3,4” για να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h, σε 11,4” έχει πιάσει τα 200 km/h για να δει το κοντέρ να τερματίζει στα 302 km/h. Με όλα αυτά τα προσόντα θα ήταν αδύνατο να μην επισκεφτεί το Nürburgring, για μια σειρά από γρήγορους γύρους. Και τα κατάφερε περίφημα, ολοκληρώνοντας τον ταχύτερο εξ αυτών σε 7’ 21” 99, μόλις 1,8" πιο αργά σε σύγκριση με την γρηγορότερη BMW παραγωγής, την M4 CSL.

Δεδομένου μάλιστα ότι η BMW M4 CS δεν φέρει αγωνιστικό αμάξωμα αντιλαμβανόμαστε πως ο χρόνος της ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Μάλιστα, αν κρίνουμε από τα on board πλάνα που δημοσίευσε η BMW στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεις, μιας και δεν ήταν όλα τα περάσματα εντελώς «καθαρά».

Αν η M4 CS επιστρέψει στο Nürburgring, δεν είναι διόλου απίθανο να ξεπεράσει την CSL και να κατέχει τον τίτλο της γρηγορότερης BMW!
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube