Groupe PSA: Επιστροφή στις ΗΠΑ νωρίτερα από το προβλεπόμενο

Groupe PSA: Επιστροφή στις ΗΠΑ νωρίτερα από το προβλεπόμενο

Ο οδικός χάρτης για την επιστροφή του Groupe PSA στις ΗΠΑ ήταν μάλλον σαφής μέχρι στιγμής: Το 2026 με την Peugeot. Αλλά ο Carlos Tavares αποκαλύπτει ότι θα γίνει τουλάχιστον τρία χρόνια νωρίτερα.

Ο Carlos Tavares έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες νέες λεπτομέρειες στους συναδέλφους μας στη Wall Street Journal για την άφιξη του Groupe PSA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξέρουμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο ότι ο γαλλικός όμιλος δεν θα επέστρεφε στην Αμερική πριν από το 2026, αλλά ο Tavares επιβεβαίωσε τελικά ότι το σχέδιο αποκατάστασης στη χώρα του θείου Σαμ θα επιταχυνθεί.

Το Groupe PSA θέλει να γίνει επικερδές «με τη μία» στη Βόρεια Αμερική και οι πρώτες εξαγωγές αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν σε τρία έως τέσσερα χρόνια από σήμερα, σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν από το αρχικό σχέδιο. Θα αφορούν μάλιστα τόσο τον Καναδά όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και αν η PSA δεν έχει αντιπροσωπείες επί τόπου.

Ο γαλλικός όμιλος θέλει να στηριχθεί σε μια «καινοτόμο μέθοδο διανομής» που θα αποτελείται από μια επαφή και διαδικασία απόκτησης του αυτοκινήτου on-line, ακολουθούμενη από μια προγραμματισμένη δοκιμή πριν από την επικύρωση της αγοράς. Με αυτό το σχέδιο η PSA δεν υποχρεώνεται να διαθέτει συμβατικό δίκτυο διανομής για την παρουσία της στη Βόρειο Αμερική.

Να θυμίσουμε ότι το Groupe PSA θα βασιστεί στην «εμπειρoγνωσία» της Opel για τη βορειομαρικανική αγορά και ειδικά στο set-up των αυτοκινήτων που θα κληθούν να περάσουν δοκιμές έγκρισης διαφορετικές από εκείνες που ισχύουν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube