Focus RS δρόμου vs αγωνιστικού Impreza στο χιόνι [video]

Focus RS δρόμου vs αγωνιστικού Impreza στο χιόνι [video]

Ένα στοκ Ford Focus RS τελευταίας γενιάς κοντράρει στα ίσια ένα αγωνιστικό Subaru Impreza στο χιόνι.

Αν όντως στους αγώνες εξελίσσεται η τεχνολογία των «πολιτικών» αυτοκινήτων του αύριο, τότε αυτά που οδηγούμε σήμερα είναι τρόπον τινά τα αγωνιστικά του χθες, σωστά;

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν στη σχολή αγωνιστικής οδήγησης Team O’Neil Rally School και συγκρίνουν το Ford Focus RS όπως ακριβώς διατίθεται στις εκθέσεις με ένα μπαρουτοκαπνισμένο αγωνιστικό Subaru Impreza.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το νέο Ford Focus RS σε δρόμο και πίστα [video]

Και τα δύο αυτοκίνητα φορούν τον ίδιο τύπο ελαστικών, κατάλληλο για αγωνιστική οδήγηση στο χιόνι και στο χώμα. Το ψηλό προφίλ τους ανάγκασε την ομάδα να επιλέξει 15άρες ζάντες, οι οποίες με τη σειρά τους έφεραν την αλλαγή σε μικρότερα φρένα, αφού τα κανονικά δεν χωρούσαν. Φορούν τον ίδιο τύπο, κατάλληλο για αγωνιστική χρήση σε χιόνι και χώμα. Επίσης, έχουν αποσυνδέσει το ABS.

Κατά γενική ομολογία το Focus RS, το οποίο πρόσφατα έγραψε το χρόνο του στο Nurburgring, είναι λιγότερο θεαματικό, ακόμη και στο Drift Mode. Νομίζω θα συμφωνήσετε σε αυτό. Αλλά και οι δύο οδηγοί που συμμετέχουν στην δοκιμή, ο ένας εξ’ αυτών ο πρώην οδηγός αγώνων Tim O’Neil, ήταν εντυπωσιασμένοι με την συμπεριφορά του και την συνολική του απόδοση. Μπορούσε να κινηθείς σε παρεμφερή αν όχι ταχύτερο ρυθμό στην χιονισμένη πίστα. Πρόσφατα στον ίδιο χώρο είχε γίνει η δοκιμή που είχε αποδείξει ότι με το Drift Mode το νέο Focus RS είναι ταχύτερο στο χιόνι.

Πηγή Jalopnik

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube