Fiat-Chrysler: Απέρριψε την προσέγγιση του Groupe PSA

Fiat-Chrysler: Απέρριψε την προσέγγιση του Groupe PSA

Η PSA ούσα ανοικτή σε μια συγχώνευση με τον όμιλο FCA, προσήγγισε τον ιταλοαμερικανικό όμιλο τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως η FIAT, προφανώς δεν ήταν δεκτική στην πρόταση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ακούγονται ξανά οι φήμες για τη συγχώνευση μεταξύ PSA και FCA -Fiat Chrysler Automobile. Ερωτηθείς για το θέμα στις αρχές Μαρτίου, ο Carlos Tavares, ο οποίος είναι επικεφαλής του γαλλικού ομίλου, δήλωσε ότι ήταν ανοικτός σε όλα. Αυτή την εβδομάδα δε, ο Robert Peugeot, εκπρόσωπος της οικογενειακής εταιρείας συμμετοχών, η οποία κατέχει το 12,3% του κεφαλαίου της PSA, ήταν σαφώς υπέρ μιας νέας εξαγοράς ύστερα από την επιτυχή εξαγορά της Opel.

Θα έχουμε λοιπόν ένα γάμο μεταξύ των ομίλων PSA και FCA μέχρι το τέλος του έτους; Προφανώς όχι! Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται άτομα που χειρίστηκαν το ζήτημα, το Groupe PSA προσήγγισε την FCA στις αρχές του τρέχοντος έτους. Αλλά ο ιταλοαμερικανικός όμιλος δεν θα ήταν δεκτικός σε αυτή την προσέγγιση και τα δύο μέρη δεν βρίσκονται πλέον σε συζητήσεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο, η οικογένεια Agnelli, η οποία ελέγχει τη FIAT, δεν επιθυμεί μια επιχείρηση όπου δεν θα έχει πλειοψηφικό πακέτο του μετοχικού κεφαλαίου. Ύστερα από την εξαγορά των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της General Motors το 2017, η PSA θα αναγκαζόταν να χρηματοδοτήσει με εγγυήσεις της μια μεγάλη συμφωνία με την FCA προκειμένου να περιορίσει το χρέος της. Ως εκ τούτου θα ελάμβανε σημαντικό ποσοστό και το μάνατζμεντ.

Το θέμα λοιπόν έκλεισε οριστικά; Χωρίς αμφιβολία όχι. Αλλά και τα δύο μέρη θα μπορούσαν να εγκαινιάσουν μια τεχνική συνεργασία στα επιβατικά αυτοκίνητα. Η FIAT θα πρέπει σαφώς να μοιραστεί ανταλλακτικά και συστήματα για να βελτιώσει την αποδοτικότητα των μοντέλων της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube