Έτσι θα μοιάζει η επόμενη γενιά των μικρών Mercedes-Benz

Έτσι θα μοιάζει η επόμενη γενιά των μικρών Mercedes-Benz

Το αστέρι παρουσίασε ένα γλυπτό που μας δίνει μια πρώτη γεύση για την εικόνα των μελλοντικών μικρών μοντέλων της.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε πολύ πρόσφατα το Aesthetics A, ένα γλυπτό το οποίο θα χαράξει το σχεδιαστικό μονοπάτι για έως και οκτώ μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Μεταξύ άλλων που δε γνωρίζουμε ακόμα, μιλάμε με βεβαιότητα για την επόμενη γενιά των A & B-Class, και προφανώς όλες τις CLA και GLA. Τα μοντέλα δηλαδή που χρησιμοποιούν το πάτωμα MFA, το οποίο στην επόμενη γενιά του θα είναι βελτιωμένο και φτιαγμένο με πιο προηγμένα υλικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz A180 d 7G-DCT

Παρότι το συγκεκριμένο γλυπτό δίνει απλώς τη βασική κατεύθυνση, είναι σαφές ότι τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν ακόμα πιο απαλές και καθαρές γραμμές από τα σημερινά. Και με δεδομένο ότι ήδη η εμφάνιση είναι ένα από τα πλέον δυνατά σημεία των μικρών Mercedes-Benz, η επιτυχία των μελλοντικών αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη.

Η εταιρεία περιγράφει τη νέα σχεδιαστική προσέγγισή της ως μια εξέλιξη της γλώσσας της «αισθησιακής αγνότητας» που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα μοντέλα, όπως για παράδειγμα η C-Class και η E-Class. Τώρα λοιπόν, είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί και στα μικρότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLA 180 CDI

Ο Gorden Wagener, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας, δήλωσε πως η Mercedes-Benz «έχει το κουράγιο» να προχωρήσει σε ακόμα πιο τολμηρό ντιζάιν, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz B 180

Σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα, η μεγαλύτερη ομοιότητα θα εντοπίζεται στο πλάι του αμαξώματος, το οποίο θα εξακολουθήσει να έχει μακρύ καπό και τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα. Αυτή είναι μια αρχιτεκτονική που θυμίζει πισωκίνητο μοντέλο, παρότι εδώ μιλάμε αυστηρά για κίνηση μόνο εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube