Έτσι θα ήταν το τέλειο αυτοκίνητο για τους Βρετανούς

Έτσι θα ήταν το τέλειο αυτοκίνητο για τους Βρετανούς

Από έρευνα που συγκέντρωσε τα πιο αγαπημένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων παραγωγής, προέκυψε… αυτό το έκτρωμα.

Όσοι επιμένουν πως η ομορφιά βρίσκεται στην αρμονία, και όχι σε ξεχωριστά χαρακτηριστικά, έχουν ακόμα ένα επιχείρημα υπέρ αυτής της άποψης.

Η βρετανική ιστοσελίδα αγοραπωλησιών webuyanycar.com διεξήγαγε μια έρευνα μεταξύ των επισκεπτών της, για την περιγραφή του τέλειου αυτοκινήτου σύμφωνα με το γούστο τους.Οι 2.300 συμμετέχοντες ανέσυραν από τη μνήμη τους όποιο στοιχείο τους είχε κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους, και ψήφισαν.

Κάτι που ήταν ήδη ξεκάθαρο από τη ραγδαία αύξηση των πωλήσεων των crossover, αλλά επιβεβαιώθηκε και στην έρευνα, είναι ότι οι περισσότεροι οδηγοί προτιμούν μια ψηλή, εποπτική θέση οδήγησης, και την πρακτικότητα που χαρίζει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Κατά τα άλλα όμως, ο κόσμος εξακολουθεί να ελκύεται από μια σπορ σιλουέτα, οπότε το μοντέλο που προσεγγίζει καλύτερα το τέλειο αυτοκίνητο είναι η επερχόμενη Lamborghini Urus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tα αυτοκίνητα με το πιο… σέξι εσωτερικό

Οι Βρετανοί οδηγοί προτιμούν για το αυτοκίνητό τους πολλά σπορ στοιχεία, όπως είναι οι πόρτες και οι πλαϊνοί αεραγωγοί του Audi R8. Ιδανικό σετ εμπρός μάσκας-προφυλακτήρα ψηφίστηκε εκείνο της Alfa Romeo Giulia, ενώ για πίσω προτιμήθηκε ο προφυλακτήρας του νέου Hyundai i30 N. Για τα φανάρια επιλέχθηκαν τα LED της BMW 6 Series, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Αγαπημένες ζάντες αναδείχθηκαν εκείνες του σημερινού Honda Civic Type R, ενώ το ομορφότερο σήμα στην αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο οι περισσότεροι θα ήθελαν να έχουν στο καπό, είναι εκείνο της Bentley.



Αγαπημένο χρώμα ανακηρύχθηκε το μπλε, και μάλιστα το electric blue -οπότε είναι να απορεί κανείς γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων που πωλούνται στην πράξη είναι βαμμένα σε αποχρώσεις του γκρι, ή μαύρα ή λευκά… Για τις λεπτομέρειες και το κάτω μέρος του αμαξώματος οι περισσότεροι απορρίπτουν το νίκελ και προτιμούν μαύρο ματ φινίρισμα, σε μια ακόμα «νίκη» του σπορ χαρακτήρα έναντι στης πολυτέλειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το 86% των οδηγών οδηγεί αυτοκίνητο με «λάθος» χρώμα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στο ψηφιακό δημιούργημα δεν είναι τυχαία, αφού οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο των ονείρων τους θα ήθελαν να έχει και custom πινακίδα. Και σίγουρα αυτό είναι κάτι πολύ πιο εύκολα υλοποιήσιμο απ’ ό,τι ένα αυτοκίνητο που πετάει, όπως ζήτησε περίπου το 30% των ερωτηθέντων, ή το να γίνεται υποβρύχιο, όπως ήθελε ένας στους 20.

Το πιθανότερο όμως είναι ότι… μάλλον κανένας δεν θα ήθελε να έχει το αυτοκίνητο που προέκυψε.

[Πηγές: Car Throttle, The Sun]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube