Έτσι έκανε την τούμπα και το ρεκόρ Guinness η νέα Jaguar E-Pace [video]

Έτσι έκανε την τούμπα και το ρεκόρ Guinness η νέα Jaguar E-Pace [video]

H νέα Jaguar E-Pace έκανε το ντεμπούτο της πριν από λίγες ημέρες με τους Βρετανούς να κάνουν ένα τρελό σταντ που μπήκε στο Guinness World Record.

Η Jaguar αποφάσισε να θέσει ένα Guinness World Record για τη μακρύτερη την εναέρια περιστροφή σε αυτοκίνητο παραγωγής. Ένα σταντ που πήρε έξι μήνες για να πραγματοποιηθεί.

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για την προσπάθεια καταγραφής του ρεκόρ, η Jaguar E-Pace έκανε 33 δοκιμαστικά «άλματα» με ελάχιστες τροποποιήσεις ασφαλείας, μεταξύ αυτών βέβαια κι ενός roll-cage. Η Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό των παρασκηνίων γι’ αυτό το κασκαντεριλίκι, που φυσικά μπορείτε να δείτε στο συνημμένο video.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα νούμερα του εγχειρήματος, χρειάστηκαν 756 ώρες τεχνικής προσομοίωσης για την προετοιμασία του σταντ, με την E-Pace αν εκτοξεύεται στον αέρα με ταχύτητα, ενώ έτρεχε με 68 km/h. Η Jaguar λέει ότι υπήρχε μόλις ένα πόντο περιθώριο λάθους, το οποίο είναι απίστευτα μικρή ανοχή για ένα άλμα 15 μέτρων σε μήκος.

Στο τιμόνι της E-Pace κατά την επίσημη προσπάθεια καθόταν ο Terry Grant, ένας stunt driver που κατέχει 21 διαφορετικά ρεκόρ Guinness. Όσον αφορά την πρωταγωνίστρια, η E-Pace περιστρεφόταν 180 μοίρες το δευτερόλεπτο, κατά το διαμήκη άξονα, και για περιστροφή που έγραψε 270 μοίρες σε χρόνο 1,5 δευτερόλεπτων. Ο Grant είχε μια εμπειρία 5,5g, νούμερο που ισοφαρίζει και ξεπερνά τις αντίστοιχες επιταχύνσεις που βιώνουν οι πιλότοι F1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Jaguar E-Pace 2018 [videos]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα E-Pace 2018, μια πραγματική Jaguar στο δρόμο [videos]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Jaguar E-Pace 2018, φουλ στην τεχνολογία και στα βοηθήματα ασφαλείας [videos]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Jaguar E-Pace 2018, η πιο πρακτική στην κατηγορία της; [videos]

«Απ’ όσο γνωρίζω, κανένα αυτοκίνητο παραγωγής δεν έχει ολοκληρώσει με καθαρό τρόπο μια αδιαμφισβήτητη εναέρια περιστροφή και ως εκ τούτου ήταν πάντα μια φιλοδοξία από τα παιδικά μου χρόνια να εκτελέσω μία τέτοια», είπε ο Terry Grant. «Αφού οδήγησα την Jaguar F-Pace στο σπάσιμο του ρεκόρ περιστροφής 360º, ήταν καταπληκτικό να συμμετάσχω στο επόμενο κεφάλαιο, της οικογένειας Pace, σε ένα ακόμα πιο ισχυρά δυναμικό κατόρθωμα».

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube