Εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων Mercedes-Benz στην Πολωνία

Εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων Mercedes-Benz στην Πολωνία

Θα είναι μόλις το δεύτερο εκτός των γερμανικών συνόρων και θα βάσει προγράμματος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2019.

Οι φήμες περί ενός νέου εργοστασίου κατασκευής κινητήρων της Mercedes-Benz στην Ευρώπη, έπαψαν να είναι φήμες.

Η Mercedes-Benz το ανακοίνωσε επίσημα και θα είναι μόλις το δεύτερο εκτός των συνόρων της Γερμανίας (το πρώτο βρίσκεται στο Πεκίνο). Σύμφωνα με το πλάνο θα εγκαινιαστεί το 2019 στο νοτιοδυτικό μέρος της Πολωνίας, 70 km δυτικά από το Βρότσλαβ.

Σε συνδυασμό με το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ουγγαρίας κι εκείνο των κιβωτίων στη Ρουμανία, το νέο εργοστάσιο αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην παγκόσμια επεκτατική στρατηγική της εταιρείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Mercedes-Benz, με αυτά τα εργοστάσια θέλει να πετύχει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στην παραγωγική διαδικασία, κάτι που με τη σειρά του θα επιφέρει και τη μεγιστοποίηση των κερδών.



Σε πρώτη φάση εκεί θα παράγονται 4κύλινδροι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, ενώ το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Το συνολικό ύψος της ωστόσο, θα καθοριστεί και από διάφορους άλλους οικονομικούς παράγοντες.

Ακόμα πάντως δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα υπάρξει και εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην ίδια χώρα -όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν- ή εάν αυτό θα γίνει τελικά στη Ρωσία, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube