Έρευνα ποιότητας J.D. Power 2017: Η Kia πάλι εμπρός από την Porsche

Έρευνα ποιότητας J.D. Power 2017: Η Kia πάλι εμπρός από την Porsche

Τα αποτελέσματα της ετήσιας Έρευνας Ποιότητας της J.D. Power στην αμερικανική αγορά φέρνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την Kia στην κορυφαία θέση.

Οι ιδιοκτήτες Kia ανέφεραν 72 προβλήματα ανά 100 πωληθέντα αυτοκίνητα, τα λιγότερα από κάθε άλλο κατασκευαστή στην ετήσια έρευνα ποιότητας της J.D. Power.

Η Kia κατέλαβε το top spot με σημαντική διαφορά από τον άλλο ποιοτικό δρομέα της αμερικανικής αγοράς, της Genesis (πολυτελής βραχίονας της Hyundai) με 77 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Το εντυπωσιακό είναι ότι και οι δύο κορεατικές φίρμες βρέθηκαν εμπρός από την τρίτη Porsche που αναφέρεται με σκορ 78/100.

Ford και Ram (FCA) συμπληρώνουν τις πέντε πρώτες θέσεις, αμφότερες με σκορ 86/100. Η J.D. Power σημειώνει ότι αυτό ήταν ένα αξιέπαινο αποτέλεσμα και για τις δύο φίρμες, καθώς και η Ford και η Ram έχουν να πλασαριστούν τόσο ψηλά από το 2011.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρευνα Ποιότητας J.D. Power 2016

Τα μεγαλύτερα προβλήματα ποιότητας που αναφέρθηκαν σχετίζονται με τα συστήματα πολυμέσων των αυτοκινήτων. Η Ford για παράδειγμα προφανώς κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, ανεβαίνοντας από την ενδέκατη θέση το 2016 στην τέταρτη το 2017, με τα προβλήματά της να προέρχονται κατά κύριο λόγο από το νέο σύστημα πολυμέσων Sync3. Οι κατασκευαστές έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμη στην βελτίωση συστημάτων τεχνολογίας, ωστόσο με τα ενεργά συστήματα ασφαλείας δείχνουν σταθερή βελτίωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ J.D. Power: Lexus και Porsche οι πιο αξιόπιστες μάρκες για το 2017

Το παραπάνω δεν φαίνεται να πλήττει την ποιότητα των αυτοκινήτων για το τρέχον έτος. Η εφετινή έρευνα έδειξε τα ψηλότερο επίπεδο ποιότητας στην 30χρονη ιστορία της έρευνας, παρά το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα είναι πιο φορτωμένα με τεχνολογία και πολύπλοκα συστήματα από ποτέ. Εφέτος, ο μέσο όρος των προβλημάτων ήταν 97 ανά 100 πωληθέντα αυτοκίνητα, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 2016, οπότε το σκορ ήταν 105 προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ J.D. Power: Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα στη Γερμανία για το 2017

«Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ανταποκρίνονται στην ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές και κατασκευάζουν μοντέλα υψηλής ποιότητας», είπε ο Dave Sargent, αντιπρόεδρος της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας στην J.D. Power. «Η βιομηχανία έχει βελτιωθεί σημαντικά στο καθένα από τα τρία τελευταία χρόνια. Τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν πάνω τους περισσότερα συστήματα που θα μπορούσαν να δυσλειτουργούν, αλλά τελικά λιγότερα πράγματα που πηγαίνουν στραβά».

Η πλήρης κατάταξη των κατασκευαστών στην έρευνα  J.D. Power 2017

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube