Έρχεται πιστάδικη Mercedes-AMG GT R

Έρχεται πιστάδικη Mercedes-AMG GT R

Η μικρή αισθητική αναβάθμιση κρύβει μια πιο άγρια και εστιασμένη Mercedes-AMG GT R.

Δεν θα είναι Black Series αλλά περισσότερο κάτι σε… Clubsport, μια σκληροπυρηνική πιστάδικη Mercedes-AMG GT R, την εξέλιξη της οποίας επιβεβαίωσε ο Tobias Moers.

Στο πρόσφατο facelift της απλής έκδοσης της Mercedes-AMG GT υιοθετήθηκαν αισθητικές αλλαγές και τεχνολογικές λύσεις που είχαν εφαρμοστεί αρχικά στην GT R. Της οποίας η σειρά για ανανέως και αναβάθμιση έφτασε τώρα. Το αυτοκίνητο έχει εντοπιστεί σε δοκιμές εξέλιξης με ελαφρύ καμουφλάζ στο εμπρός και πίσω μέρος. Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό φρεσκάρισμα. Αλλά για κάτι πιο ειδικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Ο Tobias Moers μιλώντας στο βρετανικό Auto Express επιβεβαίωσε ότι αυτό που ετοιμάζεται είναι μια έκδοση εστιασμένη για χρήση σε πίστα. Όχι μια Black Series, κατά την προσφιλή συνήθεια της Mercedes, αλλά κάτι που θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας Clubsport έκδοσης, ώστε εκτός από λιγότερο βάρος να βγάζει και αυτόν το πιο ειδικό χαρακτήρα ενός αγωνιστικού που ξέφυγε και κυκλοφορεί στο δρόμο.

«Εργαζόμαστε πάνω στο πρότζεκτ της GT R… κάτι, μια νέα έκδοση που θα παρουσιαστεί εντός του επόμενων 12 μηνών. Θα έχει λιγότερο βάρος και 600 άλογα περίπου» δήλωσε ο Moers. Από 580 της σημερινής GT R. Έχουμε δει άλλωστε ότι ο biturbo V8 της μάρκας μπορεί άνετα να φτάσει στα 612 PS, όση είναι η ιπποδύναμη της Mercedes-AMG E63 S. Πάντως οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παράλληλη εξέλιξη και της AMG GT R Black Series, αναφέροντας πως αυτή θα είναι η ισχυρότερη έκδοση, και θα είναι ουσιαστικά το κύκνειο άσμα πριν την κατάργηση του μοντέλου.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube