Επίσημα εγκαίνια στο εργοστάσιο της Alpine

Επίσημα εγκαίνια στο εργοστάσιο της Alpine

H Renault αναβιώνει την παραγωγή της Alpine με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 6.000 αυτοκινήτων.

Η Renault επένδυσε στην παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της Alpine στη Διέππη, στήνοντας μια νέα γραμμή παραγωγής και κάνοντας πράξη την αναβίωση της ιστορικής εταιρείας.

Η Renault επένδυσε 36 εκατομμύρια ευρώ για να ανακαινίσει και να αναβαθμίσει, το εργοστάσιο της Alpine, στη Διέππη στη βόρεια Γαλλία, δήλωσε ο διευθυντής του Pierre-Emmanuel Andrieux.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν προς δημοσιογράφους την Τετάρτη που μας πέρασε στα εγκαίνια του εργοστασίου. Μια τελετή που σηματοδότησε την επιστροφή της Alpine στο αυτοκινητικό στερέωμα ύστερα από 22 χρόνια, όταν το 1995 η Renault της έβαλε λουκέτο στο πλαίσιο περικοπής κόστους του ομίλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επτά πράγματα που δεν ξέρατε για την Alpine

Σε αναφορά της στην ιστορία της φίρμας που ιδρύθηκε το 1955, η νέα A110 θα κατασκευαστεί σε 1.955 κομμάτια. Ακόμη πιο ισχυρή αναφορά αποτελεί η ονομασία του μοντέλου που το παίρνει, όπως και πολλές από τις στιλιστικές γραμμές του, από τη διάσημη Alpine 110 του 1961-1977.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legends: Alpine A110 1300S 1966-1971

Η νέα Alpine A110 θα κάνει πρεμιέρα σε μέταλλο για το καταναλωτικό κοινό τον προσεχή Μάρτιο στο Salon de lAuto 2018, στη Γενεύη. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 58.000 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις στους ιδιοκτήτες του αναμένονται τον ίδιο μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube