Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ατύχημα της Uber έπρεπε να είχε αποφευχθεί [video]

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ατύχημα της Uber έπρεπε να είχε αποφευχθεί [video]

Υπήρχε, λένε, αρκετός χρόνος για να ανιχνευθεί η άτυχη ποδηλάτισσα και να σταματήσει το αυτόνομο πειραματικό αυτοκίνητο

Το video που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία (δείτε το εδώ) δείχνει τις στιγμές πριν το αυτόνομο Volvo χτυπήσει την Elaine Herzberg που διέσχιζε το δρόμο σπρώχνοντας το ποδήλατό της.

Μια άλλη κάμερα δείχνει τη χειρίστρια του αυτόνομου αυτοκινήτου, Rafaela Vasquez, να κοιτάζει προς τα κάτω, ίσως σε κάποιες οθόνες του πειραματικού αυτοκινήτου, μόλις πριν το δυστύχημα.

Έχοντας εξετάσει αυτά τα πλάνα, ειδικοί στα αυτόνομα οχήματα διαβεβαιώνουν ότι οι προηγμένοι αισθητήρες του αυτοκινήτου θα έπρεπε να είχαν ανιχνεύσει τη Herzberg και ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για να αποφευχθεί το δυστύχημα.

Μιλώντας στο CNET, στέλεχος της εταιρείας τεχνολογίας Cortica αποκάλυψε ότι έκαναν προσομοιώσεις και βρήκαν ότι το δικό τους σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανίχνευσε τη Herzberg 0,9” πριν την πρόσκρουση, δηλαδή κάπου 15 μέτρα πριν, παρέχοντας αρκετό χρόνο στο αυτόνομο όχημα για να αντιδράσει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νομικής του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, Bryant Walker, που μελετά τα αυτόνομα οχήματα, τα συστήματα της Uber είχαν άφθονο χρόνο για να ανιχνεύσουν το θύμα:

«Αν και αυτό το video δεν δίνει όλη την εικόνα, υποδηλώνει σαφώς ότι υπήρξε αστοχία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Uber. Το θύμα κρύβεται μεν στο σκοτάδι, αλλά κινείται σε ανοιχτό δρόμο. Τα ραντάρ και Lidar θα έπρεπε οπωσδήποτε να την είχαν ανιχνεύσει και να είχαν αντιληφθεί ότι δεν επρόκειτο για σταθερό αντικείμενο».

Η αστυνομία της Tempe, Arizona συνεργάζεται με την Uber, την υπηρεσία οδικής ασφάλειας του υπουργείου Μεταφορών (NHTSA) και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των Μεταφορών (NTSB) για να βρεθεί ποιος ή τι ευθύνεται για το δυστύχημα.

[Πηγή: cnet.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube