Εγγύηση 10 ετών για τον κινητήρα της Porsche 911 GT3

Εγγύηση 10 ετών για τον κινητήρα της Porsche 911 GT3

Η Porsche καλύπτει το πιο σκληροπυρηνικό μοντέλο της γκάμας της με εγγύηση 10 ετών ή 120.000 μιλίων, για να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες.

Ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει η νέα 911 GT3, με 500 PS και δυνατότητα τοποθέτησης χειροκίνητου κιβωτίου, η Porsche ακόμα ταλαιπωρείται με την προηγούμενη γενιά της.

Ο λόγος είναι τα προβλήματα αξιοπιστίας που είχαν εμφανιστεί μετά το λανσάρισμά της, και ακόμα φοβίζουν τους ιδιοκτήτες και τους πιθανούς αγοραστές. Σε μερικές από τις πρώτες 991.1 GT3 [video] είχε προκληθεί φωτιά, κάτι που είχε αναγκάσει την Porsche να σταματήσει τις παραδόσεις του μοντέλου το 2014, και να προχωρήσει σε αντικατάσταση κινητήρα στα 785 αυτοκίνητα που είχαν ήδη κυκλοφορήσει. Αργότερα, κάποιοι ιδιοκτήτες παρατήρησαν διακοπές στις υψηλές στροφές (misfires), οπότε η εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία του αυτοκινήτου τους κλονίστηκε για τα καλά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Porsche 911 Carrera S

Έτσι, οργανώθηκαν μέσω του εξειδικευμένου αμερικανικού forum Rennlist και επικοινώνησαν με την Porsche, για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Η εταιρία αναγνώρισε ότι οι φόβοι τους είναι βάσιμοι, οπότε πήρε την πρωτοβουλία να επεκτείνει την εργοστασιακή εγγύηση για αυτό το μοντέλο και μόνο, στα 10 χρόνια ή τα 120.000 μίλια (190.000 km). Η κάλυψη αφορά όλες τις 991 GT3 της περιόδου 2013-2016 (γενιάς 991.1). Σε παραπλήσια μοντέλα με διαφορετικό κινητήρα, όπως η 911 GT3 RS και η 911 R, δεν έχουν παρατηρηθεί αντίστοιχα προβλήματα, οπότε εκείνα εξακολουθούν να καλύπτονται από την στάνταρ, 4ετή εγγύηση της φίρμας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη νέα, χειροκίνητη Porsche 911 GT3

Σύμφωνα με την Porsche πάντως, οι διακοπές που παρατηρήθηκαν σε κάποιες GΤ3 οφείλονται σε ένα ελαττωματικό εξάρτημα στο σύστημα κίνησης των βαλβίδων. Πλέον η εταιρία τοποθετεί αναβαθμισμένα εξαρτήματα σε αυτό τον κινητήρα, μαζί με νέους εκκεντροφόρους, οπότε το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί. Άλλωστε, τα λίγα αυτοκίνητα που είχαν θέματα, ήταν όσα… δεν οδηγούνται αρκετά γρήγορα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Porsche Motorsport, Frank-Steffen Walliser.

Το θέμα αναδείχθηκε στις ΗΠΑ, όμως η επέκταση εγγύησης ισχύει για τις 991.1 GT3 όλου του πλανήτη, και βέβαια όχι μόνο για τους σημερινούς ιδιοκτήτες αλλά και για κάθε επόμενο.

[Πηγή: Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube