Δεν έχουμε μόνο εμείς χάρους που βγαίνουν παγανιά [video]

Δεν έχουμε μόνο εμείς χάρους που βγαίνουν παγανιά [video]

Οι μετωπικές συγκρούσεις σε δρόμους κλειστής κυκλοφορίας ακούγονται απίθανες, αλλά στα διεφθαρμένα κράτη είναι πιθανότερες. Γιατί;

Έχουμε δει και στην Ελλάδα τύπους με το δρεπάνι του χάρου παραμάσχαλα, συνήθως υπερήλικες, που αδυνατούν να κατανοήσουν τη λειτουργία της εισόδου/εξόδου προς και από αντίστοιχα δρόμους ταχείας και κλειστής κυκλοφορίας.

Άνθρωποι που, σε συμπαιγνία με το κύκλωμα διαφθοράς με γιατρούς και εκπαιδευτές οδήγησης -τη βοηθεία υπαλλήλων του υπουργείου Συγκοινωνιών-, ανανεώνουν τις άδειες οδήγησής τους, ενώ έπρεπε να έχουν παραδώσει το δίπλωμά τους εδώ και χρόνια. Τι κι αν έχεις απολέσει την ακοή σου, τι κι αν η όρασή σου περιορίζεται στο 15%, τι κι αν είσαι 92 χρονών; Το 300άρι να δώσεις και το «μαγαζί» καλά κρατεί. 

Είναι ίδια εμετική εισπρακτική μηχανή, που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της κάθετης διαφθοράς των δημοσίων υπηρεσιών, που αποφαίνεται για την ικανότητά σου να οδηγείς, είτε πας για να δώσεις εξετάσεις για δίπλωμα είτε χρειάζεται να το ανανεώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χάρος οδηγεί αγέρωχος στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως [video]

Δεν ξέρουμε αν το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του video στην επαρχία Chelyabinskaya στα Νότια Ουράλια. Αλλά και η Ρωσία πρόκειται για μια χώρα όπου η διαφθορά χτυπά κόκκινο. Στο δρόμο κλειστής και ταχείας κυκλοφορίας λοιπόν, το Lada 21013 που μας προσπερνά, συνεχίζει αμέριμνο με 100 km/h ίσως και παραπάνω την πορεία του στην αριστερή λωρίδα. Και ξαφνικά αντιλαμβάνεται –ή μάλλον δεν αντιλαμβάνεται, καθώς τα φώτα των φρένων δεν ανάβουν ούτε μια στιγμή- ένα Lada Kalina να έρχεται κατά πάνω του, δεν ξέρω κι εγώ με πόσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Και νέος «χάρος» οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού [video]

Η σύγκρουση είναι σφοδρότατη και τρομαχτική. Και ακολουθείται από το δικό μας αυτοκίνητο που πέφτει με 80+ km/h (το γράφει η κάμερα) στο προπορευόμενο φορτηγό που εν τω μεταξύ έχει αντιληφθεί τι θα συμβεί και φρενάρει μέχρι ακινητοποιήσεως.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης που έγινε προχτές 25/9 είχε τίμημα το θάνατο των δύο οδηγών που συγκρούστηκαν μετωπικά κι ενός ακόμα επιβάτη που επέβαινε στο Kalina. Η τύχη του οδηγού του βαν, του δικού μας αυτοκινήτου, παραμένει άγνωστη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube