Δείτε το Italdesign Zerouno στους δρόμους της California [video]

Δείτε το Italdesign Zerouno στους δρόμους της California [video]

Το σούπερκαρ της Italdesign Automobili Speciali προκάλεσε αίσθηση στους δρόμους της California και στο Pebble Beach.

Την πρώτη φορά που είδαμε το Italdesign Zerouno ήταν στα σταντ του Salon de l’ Automobile, στη Γενεύη, τον προηγούμενο Μάρτιο.

Και η αλήθεια είναι ότι στη σάλα του ελβετικού Σαλονιού Αυτοκινήτου ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσ’ το γάλα. Αλλά ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν είναι για να κάθεται στ’ αυγά του. Η αποστολή του είναι να βρίσκεται στους δρόμους. Όπερ και εγένετο.

Να επαναλάβουμε ότι δεν πρόκειται καν καλά καλά για περιορισμένη παραγωγή. Μόνο πέντε Zerouno θα φτιάξει η Italdesign. Και το συγκεκριμένο κομμάτι του video είναι βαμμένο σε μεταλλικό κόκκινο, ξεχωρίζοντας όμως κομμάτια όπως η οροφή, το σπλίτερ και τα πλευρικά μαρσπιέ που είναι από γυμνό ανθρακόνημα. Από το ίδιο υλικό είναι και η πτέρυγα που διαφέρει σε σχεδιασμό από αυτή του αυτοκινήτου που είδαμε στη Γενεύη, όμως οι βασικές παράμετροι του Zerouno παραμένουν οι ίδιες. Αυτό μεταφράζεται σε ατμοσφαιρικό 5,2λιτρο κινητήρα V10 της Audi Sport με 610 άλογα.

Η Italdesign Automobili Speciali έφερε το δεύτερο δείγμα του Zerouno στην California για την «ημέρα του» κάτω από το λαμπρό ήλιο της California στο Pebble Beach. Αλλά στο δρόμο του για την ακτή του Ειρηνικού, έκανε και μια βόλτα στο Los Angeles για να συναρπάσει τα πλήθη και -ευτυχώς- απαθανατίστηκε προς τέρψιν μας εν δράσει.

Αν ενδιαφέρεστε, και τα πέντε δείγματα του Zerouno έχουν ήδη πωληθεί και φυσικά το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι «από εδώ και πέρα τι θα κάνει η Italdesign Automobili Speciali;». Οι πληροφορίες είναι ότι ετοιμάζει ένα ρόουντστερ που θα πατάει πάνω στο Zerouno. Και αν η αποτίμηση της παρουσίας του στο Monterey αξιολογηθεί θετικά, δεν θα αποτελούσε έκπληξη εν βλέπαμε σύντομα μια νέα δημιουργία να ακολουθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube