Δείτε ένα Nissan GT-R να οδηγείται από ελικόπτερο! [video]

Δείτε ένα Nissan GT-R να οδηγείται από ελικόπτερο! [video]

Το χειρίζεται από ψηλά οδηγός αγώνων της Nissan με χειριστήριο PlayStation, και αυτό γυρίζει μόνο του την πίστα του Silverstone!

Για να προβάλει το λανσάρισμα του Gran Turismo Sport, η Nissan οργάνωσε ένα εντυπωσιακό εγχείρημα:

Έβαλε τον νικητή της GT Academy και επαγγελματία οδηγό αγώνων της Nismo, Jann Mardenborough, να οδηγήσει στην πίστα ένα κανονικό, αλλά τηλεκατευθυνόμενο Nissan GT-R, από ψηλά, καθισμένος μέσα σε ένα ελικόπτερο.

Το όλο εγχείρημα απηχεί ακριβώς τη φιλοσοφία της GT Academy, «Από την Εικονική στην Αληθινή Πραγματικότητα», και θα πρέπει να αποτελεί το όνειρο κάθε gamer.

Το αυτοκίνητο, που το ονομάζουν GT-R/C (από το Radio Controlled) κατασκευάστηκε από την JLB Design, γνωστή για τη δημιουργία τηλεκατευθυνόμενων σε φυσικό μέγεθος. Το τιμόνι, ο λεβιές ταχυτήτων και τα πεντάλ, όλα ελέγχονται από βηματικούς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους ελέγχονται από μακριά με ένα χειριστήριο του PlayStation.

O έλεγχος δεν φαίνεται να είναι τέλειος, αλλά ο Mardenborough δείχνει να το διασκεδάζει πολύ και καταφέρνει να γυρίσει την πίστα του Silverstone ξεπερνώντας μάλιστα και τα 210 km/h – εξ αποστάσεως! Πραγματικά εντυπωσιακό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Ο Lewis Hamilton «Δάσκαλος» στο Gran Turismo Sport [video]

Να θυμίσουμε ότι η GT Academy των Nissan και PlayStation προάγει gamers του Gran Turismo σε κανονικούς οδηγούς αγώνων, και ο Mardenborough, νικητής το 2011 ανάμεσα σε 90.000 υποψηφίους, έχει αγωνιστεί στην F3, τα GT, το Le Mans, τα GP3 και αγωνίζεται σήμερα στην ιαπωνική Super Formula.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube