Citroën: Καμπάνια για τα 100 χρόνια της με ιστορική αναδρομή [video]

Citroën: Καμπάνια για τα 100 χρόνια της με ιστορική αναδρομή [video]

«Εμπνευσμένοι από» την επιθυμία σας για ελευθερία από το 1919, δηλώνει η Citroën με διαφημιστικό σποτ που βιάζεται να γιορτάσει τα 100 χρόνια της.

Η Citroën θα βγάλει στον αέρα σε λίγες ημέρες το διαφημιστικό κλιπ που βλέπετε και που περιδιαβάζει την ιστορία της φίρμας μέσω ενός άνδρα που κάνει οτοστόπ, ανεβαίνοντας σε κομβικά και εμβληματικά μοντέλα του Γάλλου κατασκευαστή. Μια ιστορική πορεία που συνεχίζεται σήμερα με τη φιλοσοφία «feel good».

Η Citroën θα γιορτάσει το 2019 τα εκατό χρόνια της ύπαρξής της, αλλά η φίρμα δεν περίμενε την ημερομηνία αυτή για να δημιουργήσει ένα διαφημιστικό σποτ με ιστορικό περιεχόμενο. Για να μας υπενθυμίσει ότι η ιστορία της Citroën είναι γεμάτη από εμβληματικά αυτοκίνητα. Αλλά και για να δηλώσει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει από τότε που κυκλοφορούσαν στους δρόμους τα 2CV ή οι DS και ότι η Citroën έχει πλέον πάρει ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι, εν μέρει, από τις στρατηγικές ανάγκες του Groupe PSA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Citroën 2CV Type A 1948-1953

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Citroën DS 1955-1975 [videos]

Το σλόγκαν αυτού του διαφημιστικού σποτ είναι. «Το όραμά μας για την κινητικότητα γεννιέται από την επιθυμία σας για ελευθερία». Γυρισμένο στη ισπανική Sierra Nevada και στη Βαρκελώνη, το αρκετά αντιπροσωπευτικό κλιπάκι βάζει στο κάδρο του διαφορετικά μοντέλα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος της Citroën: 2CV, Type H, Méhari, CX, Visa GTi, C3 Aircross, C4 Cactus και ακόμη το πρωτότυπο CXPerience που προϊδεάζει για την επιστροφή ενός ταξιδιάρικου μοντέλου στην γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Citroën Méhari 1968-1987 [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Citroën CX 1974-1989 [video]


Μάλλον μας φαίνεται παράδοξο, αν όχι μας προξενεί λύπη, η απουσία αυτοκινήτων-σταθμών στην ιστορία της Citroën, όπως για παράδειγμα η DS ή ακόμα ακόμα η C6, ένα από τα τελευταία γαλλικά ταξιδιάρικα μοντέλα υψηλής κλάσης. Γι’ αυτή τη δεύτερη δεν φανταζόμαστε το λόγο της παράλειψης. Για την πρώτη πιθανολογούμε πως η ονομασία «DS» αποτελεί πλέον εμπορικό σήμα από μόνο του, οπότε…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Citroën Ami 6 1961-1969 [videos]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Citroën Traction Avant 1934-1957 [video]

Δείτε το διαφημιστικό φιλμάκι…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube