BMW: Προς κατάργηση των παραδοσιακών κλειδιών;

BMW: Προς κατάργηση των παραδοσιακών κλειδιών;

Η BMW μελετά το ενδεχόμενο να αποσύρει πλήρως τα παραδοσιακά κλειδιά, θεωρώντας ότι πλέον μία εφαρμογή στο κινητό μπορεί να τα αντικαταστήσει

Σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο Reuters, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW Ian Robinson, αποκάλυψε ότι η γερμανική εταιρεία θα ήθελε πολύ στο μέλλον να αποσύρει πλήρως τα παραδοσιακά κλειδιά.

Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι οι πελάτες της βαυαρικής εταιρείας έχουν στην κατοχή τους ένα smartphone από το οποίο μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το BMW App και με το οποίο ήδη μπορούν να κλειδώνουν να ξεκλειδώνουν και να βάζουν μπροστά την BMW τους, στη γερμανική εταιρεία θεωρούν ότι το κλειδί δεν είναι πια και τόσο απαραίτητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Επίσημο: BMW Concept X7 iPerformance, η 7άρα σε SUV [+video]

Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα μάλιστα δεν χρειάζεται καν να τοποθετήσει κανείς το κλειδί στη μίζα για να βάλει μπροστά, αφού έχουν τη λειτουργία keyless entry και μπουτόν εκκίνησης, Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο την ίδια ακριβώς λειτουργία να αναλάβει μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.

«Ειλικρινά, πόσοι άνθρωποι πραγματικά χρειάζονται ένα κλειδί;» αναρωτήθηκε ο Robertson στην ίδια συνέντευξη. «Σχεδόν ποτέ δεν βγάζουν το κλειδί από την τσέπη τους, επομένως για ποιο λόγο θα πρέπει να το κουβαλούν, αν γίνεται και διαφορετικά;». Και συνέχισε ο Robertson: «Σκεφτόμαστε σοβαρά το κατά πόσο είναι εφικτό να ξεφορτωθούμε τα κλειδιά. Το αν θα το κάνουμε πολύ σύντομα ή κάποια στιγμή στο μέλλον τίθεται ακόμα υπό συζήτηση» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
12 αμιγώς ηλεκτρικά BMW μέχρι το 2025 [videos]

Πάντως αυτή η εξέλιξη δείχνει να είναι σχεδόν νομοτελειακή για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, αν και θα μας λείψει να έχουμε ένα «αντικείμενο» που μπορούμε να κουβαλάμε επάνω μας το οποίο συμβολίζει την ιδιοκτησιακή μας σχέση με το αυτοκίνητο και ενδεχομένως την υπερηφάνια για την κτήση του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Τα 9 πιο ευάλωτα αυτοκίνητα στο χακάρισμα

Δεν θα μας λείψει από την άλλη εκείνη η (άραγε μόνο ελληνική;) επιδειξιμανία που θέλει να πετάς το κλειδί του ακριβού αυτοκινήτου σου πάνω στο τραπέζι της καφετέριας για να εντυπωσιάσεις την ομήγυρη. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως αυτά τα νέα touchscreen κλειδιά της BMW από τα οποία ελέγχεις και κάμποσες από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου είναι πολύ κουλ για να τα αντικαταστήσει ένα application
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube