Βγάζουμε το σήμα από το καπάκι των κινητήρων Škoda και SEAT, και τι βρίσκουμε από κάτω; [videos]

Βγάζουμε το σήμα από το καπάκι των κινητήρων Škoda και SEAT, και τι βρίσκουμε από κάτω; [videos]

Μπράβο, κερδίσατε! Είναι λογικό, αλλά δεν παύει να μας ξενίζει λιγάκι…

Το πρώτο video, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, έρχεται από την Κίνα. Εκεί, σε μια αντιπροσωπεία της Škoda, κάποιος σήκωσε το σήμα από το καπάκι του κινητήρα ενός Kodiaq και βρήκε το σήμα της VW. (Κι αν δεν το ξέρατε, η μεγαλύτερη αγορά της Τσέχικης μάρκας είναι τώρα η κινεζική).

Το σήμα της VW λοιπόν βρίσκεται κάτω από αυτό της Škoda σε όλα τα τσέχικα μοντέλα με κινητήρες TSI και TDI.

Πρέπει να νιώθουν προσβεβλημένοι οι κάτοχοι Škoda; Όσο κι εάν έβρισκαν το σήμα της BMW στο MINI τους ή εκείνο της Mercedes στο Smart τους.

Η χρήση κοινών εξαρτημάτων είναι μια από τις βασικές μεθόδους που το VW Group βγάζει κέρδη. Ο όμιλος έχει εξελίξει μια τεράστια γκάμα κινητήρων εσωτερικής καύσης, μοιράζοντας το κόστος στις τέσσερις βασικές μάρκες του: Audi, Škoda, SEAT και φυσικά VW.

Ακόμα δεν το πιστεύετε; Δείτε στο δεύτερο video τι κρύβεται κάτω από το σήμα της SEAT στο καπάκι του κινητήρα του Leon Cupra 300. Ναι, ναι… το σήμα της VW. Τον ίδιο 2λιτρο κινητήρα TSI δεν φοράει και το Golf R;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SEAT Leon Cupra 300

Τι περιμένατε; Η Škoda και η SEAT να φτιάχνουν τα δικά τους καπάκια σε κινητήρες που κατά τα άλλα είναι ολόιδιοι με εκείνους της Volkswagen;

Εξάλλου, γι’ αυτό δεν εξελίχθηκε και η προσαρμοζόμενη πλατφόρμα MQB; Για να χρησιμοποιούνται στα διάφορα μοντέλα του VW Group όσο το δυνατόν περισσότερα κοινά εξαρτήματα και να γίνονται οικονομίες κλίμακας.

Elementary, my dear Watson – που θα έλεγε κι ο πασίγνωστος ντετέκτιβ.

[Πηγές: Moldavian Auto & Menoty83 μέσω Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube