Αυτόνομο σούπερμινι από την BMW

Αυτόνομο σούπερμινι από την BMW

Η BMW, η μάρκα που αυτοπροσδιορίζεται ως «το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης», θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της με ένα αυτοκίνητο που δεν θα χρειάζεται οδηγό.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της η BMW ετοιμάζει ένα αυτόνομο όχημα, σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και marketing Ian Roberson.

Ο Robertson μίλησε εκτενώς για το ηθικό δίλημμα προ του οποίου θέτει τον κόσμο του αυτοκινήτου και την κοινωνία γενικότερα η αυτόνομη… «οδήγηση». Το οποίο για την BMW, μια εταιρεία με οδηγοκεντρική φιλοσοφία, είναι ακόμη πιο έντονο. Παρόλα αυτά είπε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει την πρότασή της επί του θέματος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 χρόνων της, στις 7 Μαρτίου.

«Εφαρμόζουμε ήδη, καιρό τώρα, την τεχνολογία που καθιστά περιττή την χρήση των ποδιών. Τώρα είμαστε στην φάση που η τεχνολογία μας επιτρέπει να μην χρησιμοποιούμε τα μάτια και τα χέρια. Αλλά για πολύ μικρά διαστήματα. Σταδιακά προχωράμε στην φάση που δεν θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ούτε το μυαλό. Όμως, ακόμη κι αν η τεχνολογία είναι έτοιμη σε δέκα χρόνια, άλλοι παράγοντες που επίσης είναι απαραίτητοι δεν θα μας επιτρέψουν να την χρησιμοποιήσουμε νωρίτερα από 15 χρόνια από τώρα», δήλωσε ο Robertson.



«Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Πρώτα από όλα το ηθικό δίλημμα» συνέχισε ο Robertson. «Στην περίπτωση, ας πούμε, που ένα φορτηγό πρόκειται να χτυπήσει το αυτοκίνητο σου το οποίο κινείται αυτόνομα. Τι αποφασίζει να κάνει το αυτόνομο όχημα; Θα προσπαθήσει να σε σώσει με έναν ελιγμό ο οποίος ίσως το φέρει στο αντίθετο ρεύμα με κίνδυνο να τρακάρει με άλλο όχημα  ή να χτυπήσει έναν πεζό σκοτώνοντάς τον; Ή θα μείνει εκεί αποδεχόμενο ότι δεν υπάρχει διέξοδος, περιμένοντας την αναπόφευκτη, όπως έκρινε, σύγκρουση με το φορτηγό;»

Σχετικά με τις εκδηλώσεις εορτασμού της 100ης επετείου ο Robertson αποκάλυψε ότι θα αποκαλυφθούν κάποια νέα προϊόντα, και τόνισε ότι στόχος της BMW είναι να γιορτάσει τα 100 χρόνια του παρελθόντος της με το βλέμμα στο μέλλον, δείχνοντας την κατεύθυνση που σκοπεύει να ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube