Audi: Το μέλλον του TT πιο αβέβαιο από ποτέ

Audi: Το μέλλον του TT πιο αβέβαιο από ποτέ

Η χαμηλή ζήτηση σε κουπέ θα μπορούσε να ζητήσει την κεφαλή του Audi TT επί πίνακι και το Ingolstadt δεν κρύβει την αβεβαιότητα για το μέλλον του εμβληματικού μοντέλου του.

Τα νούμερα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Σήμερα βρισκόμαστε πολύ μακριά από τις πωλήσεις των αρχών της δεκαετίας του ’00 για το Audi TT. Εκείνη την εποχή, η Audi κατάφερνε να πουλάει σχεδόν 40.000 κομμάτια το χρόνο στη Γηραιά Ήπειρο. Αλλά πέρυσι, οι πωλήσεις ήταν μόλις 9.000 αυτοκίνητο. Ο ανασχεδιασμός στον οποίο υποβλήθηκε πρόσφατα, με τελευταία τα ΤΤS και ΤT RS, θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση των αριθμών, αλλά η μείωση της ζήτησης είναι σταθερή εδώ και 20 χρόνια και κανένας δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Μήτε και αυτή η BMW που αναγκάστηκε να μοιράσει τα έξοδα εξέλιξης της νέας Z4 με την Toyota.

Ως εκ τούτου, στην Audi, το μέλλον του TT είναι κάτι περισσότερο από αβέβαιο. Έχουν περάσει ήδη αρκετοί μήνες από τότε που οι ιθύνοντες της φίρμας ξεκίνησαν να έχουν αμφιβολίες για το κουπέ που θα μπορούσε να εξαφανιστεί ή να αναγεννηθεί με άλλη μορφή.

Ο επικεφαλής της φίρμας, Bram Schot, επιβεβαίωσε στους συναδέλφους μας στο Autocar ότι υπάρχει μέλλον για κάτι το «εμβληματικό» στην Audi, αλλά ίσως όχι το TT. Ο Schot είπε ότι υπάρχουν πρότζεκτ στα συρτάρια που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το ΤΤ, αλλά όχι άμεσα. Αυτό θα επιβεβαίωνε τις φήμες που κυκλοφόρησαν το 2018 για ένα 4θυρο κουπέ.

Το νέο TT ή κάποιο άλλο αυτοκίνητο δεν θα λανσαριζόταν σε καμία περίπτωση πριν από το 2022, στην καλύτερη περίπτωση, αφού τότε προδιαγράφεται το τέλος της σταδιοδρομίας του σημερινού TT, τρία χρόνια ύστερα το φρεσκάρισμά του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube