Από την κεφαλή της Dacia σε αυτή της Lada

Από την κεφαλή της Dacia σε αυτή της Lada

O ρωσική κατασκευάστρια εταιρεία AVTOVAZ, ιδιοκτήτρια της Lada, ανακοίνωσε για νέο CEO τον Nicolas Maure, πρώην CEO της Dacia.

O 55χρονος Nicolas Maure, που τίθεται από τον επόμενο μήνα επικεφαλής της Lada, θα αντικαταστήσει τον μέχρι τώρα CEO της ρωσικής φίρμας, Bo Inge Andersson.

Ο Maure πριν πάει στο νέο πόστο του, ήταν διευθύνων σύμβουλος των δραστηριοτήτων της Dacia στη Ρουμανία, καθώς και πρόεδρος και CEO της Dacia. Πριν από τη Ρουμανία, ο Maure κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου για τις βιομηχανικές επιδόσεις της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο και τη θέση του αντιπροέδρου για το σύνολο κινητήρων/κιβωτίων στη Συμμαχία Renault-Nissan. Πριν από τη Renault εργαζόταν στη βιομηχανία των αυτοκινητικών προμηθευτών και συγκεκριμένα στις Faurecia και Valeo.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι η AVTOVAZ ανήκει στην Alliance Rostec Auto BV, ρωσική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007. Η Συμμαχία Renault-Nissan είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της και οι δύο συνεργάζονται στην κατασκευή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Lada στο Togliatti, αλλά και σε άλλες βιομηχανικές μονάδες στη Ρωσία.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube