Από «κοτοπουλάς» έγινε κατασκευαστής του ισχυρότερου σούπερκαρ στον πλανήτη [video]

Από «κοτοπουλάς» έγινε κατασκευαστής του ισχυρότερου σούπερκαρ στον πλανήτη [video]

Ο ιδρυτής της Koenigsegg μιλά για το δικό του πραγματικό success story. Όχι σαν αυτά των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η Koenigsegg Regera των 1.500 ίππων που παρουσιάστηκε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ειναι το ισχυρότερο (μαζί με την Bugatti Chiron) supercar στον κόσμο. Όμως η πορεία του Christian von Koenigsegg προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολη.

Γνωρίζουμε πόσο πολλά χρήματα απαιτεί ο σχεδιασμός και η εξέλιξη ενός αυτοκινήτου, και μάλιστα ενός supercar. Γνωρίζουμε επίσης πόσοι πολλοί έχουν προσπαθήσει και απέτυχαν παταγωδώς. Αυτό κάνει το επίτευγμα του Koenigsegg ακόμη πιο σπουδαίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την McLaren 570S [video]

Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Christian von Koenigsegg λάτρευε τα αυτοκίνητα από παιδί. Ήδη από τα 19 του χρόνια είχε βάλει μεγάλους στόχους, γνώριζε όμως πόσο πολλά χρήματα θα απαιτούνταν για να υλοποιήσει τα όνειρά του. Και έτσι ξεκίνησε μια μικρή εμπορική εταιρεία που αγόραζε διάφορα πράγματα σε καλές τιμές και τα μεταπωλούσε. Ένα από τα προϊόντα με τα οποία ασχολήθηκε περισσότερο γιατί άφηνε καλό κέρδος ήταν το… κατεψυγμένο κοτόπουλο.

Η προσπάθεια να μπει στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας άρχισε τρία χρόνια αργότερα. Ήταν δυσκολότερο και του πήρε περισσότερο από όσο φανταζόταν αλλά με την βοήθεια επενδυτών κατάφερε να φτιάξει το πρώτο πρωτότυπο. Για να προσελκύσει πελάτες αλλά και χρηματοδότες, φρόντισε το δικό του αυτοκίνητο να προσφέρει τεχνολογικές καινοτομίες που δεν μπορούσε κανείς να βρει στον ανταγωνισμό. Και η συνέχεια, μας είναι λίγο πολύ γνωστή.

[Πηγή RoT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube