Στρίβοντας ένα BMW i3s με τον Timo Glock [video]

Στρίβοντας ένα BMW i3s με τον Timo Glock [video]

Ακόμα και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης μπορεί να κινηθεί εντυπωσιακά γρήγορα, τουλάχιστον στα χέρια ενός πρώην οδηγού F1.

To νέο BMW i3s, με 184 PS και σπορ στήσιμο, είναι το πρώτο ηλεκτρικό στην κατηγορία των όχι ακριβώς καυτών, αλλλά… έστω θερμών χάτσμπακ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του στην πίστα του Estoril, παράλληλα με τη νέα Μ5, η BMW είχε φτιάξει με κώνους μια σφιχτή διαδρομή, κατάλληλη να αναδείξει τις αρετές ενός τέτοιου μοντέλου. Και εκτός από τους δημοσιογράφους, στο τιμόνι του i3s κάθισαν και επαγγελματίες οδηγοί αγώνων της BMW, όπως ο Antonio Felix da Costa και ο Timo Glock. Με τον τελευταίο αποφάσισε να κοντραριστεί ο απεσταλμένος του βρετανικού CarWow, Mat Watson.

Πριν ξεκινήσει η κόντρα, ο Watson υποστήριξε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, επειδή είχε στην κατοχή του ένα i3, σε αντίθεση με τον Glock που οδηγούσε ένα για 2η φορά στη ζωή του. Ωστόσο τέτοια πράγματα έχουν ελάχιστη σημασία όταν έχεις απέναντί σου έναν πρώην οδηγό F1. Με το σύστημα ευστάθειας στην πιο ελεύθερη ρύθμιση Traction και τους κανόνες να χρεώνουν με 3" ποινή όποιον ρίξει κώνο, η κόντρα ξεκίνησε. Και το αποτέλεσμα ήταν… το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube