Alfa Romeo και Jeep στην υπηρεσία της ιταλικής Αστυνομίας [video]

Alfa Romeo και Jeep στην υπηρεσία της ιταλικής Αστυνομίας [video]

Η Polizia di Stato μόλις παρέλαβε ένα ζευγάρι από Giulia Veloce, μια Giulietta κι ένα Jeep Renegade.

H ιταλική Polizia di Stato (Αστυνομία) έχουν και μια εκλεκτική γκάμα περιπολικών στο στόλο τους, όπως εξάλλου διαθέτουν οι περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις στον κόσμο.

Μοντέλα των SEAT, Skoda, Renault, Subaru βρίσκονται σε υπηρεσία σε διάφορες ιταλικές περιοχές, βαμμένα στα χαρακτηριστικά χρώματα της Polizia, μπλε παστέλ και άσπρο.

Αναπόφευκτα βέβαια, στον ιταλικό στόλο υπάρχει και το αντίστοιχο εθνικό άρωμα. Η Polizia είναι ένας από τους «ιδρυτικούς» πελάτες της Alfa Romeo. Η πρώτη σημαντική μεταπολεμική προμήθειά της έγινε τη δεκαετία του '50 με τη 1900 Τi, ένα από τα πρώτα μοντέλα που εγκαινίασαν την κατηγορία «σπορ μπερλίνες», που ανέλαβε καθήκοντα περιπολίας υψηλής ταχύτητας στo διαρκώς και μεγαλύτερο δίκτυο των autostrade.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Αlfa Romeo Giulietta Veloce

Η σχέση αυτή φυσικά και συνεχίζεται. Προ καιρού, τον περασμένο Μάιο, είχαμε δει την παράδοση δύο Giulia Quadrifoglio στους Carabinieri, ενώ τώρα η Alfa δώρισε δύο ολοκαίνουργιες Giulia Veloce. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, τα αυτοκίνητα κινούνται από ένα 4κύλινδρο, δίλιτρο μοτέρ τούρμπο που αποδίδει 280 άλογα που περνούν στος τέσσερις τροχούς, επιταχύνοντάς τα από στάση στα 100 km/h σε 4,9”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180

Οι πληροφορίες λένε ότι οι Giulia θα εκτελούν χρέη γρήγορου ταχυδρομείου, παρά θα βρίσκονται στην υπηρεσία καταδίωξης εγκληματιών. Το πιθανότερο είναι τα αυτοκίνητα να περάσουν μια περίοδο αξιολόγησης των δυνατοτήτων τους από την Polizia di Stato και στη συνέχεια, αν κριθούν ικανά, μια μεγαλύτερη παραγγελία να αντικαταστήσει τις γερασμένες 159 που χρησιμοποιείται ευρέως στο στόλο της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Jeep Renegade Longitude 2.0 Mjtd 6MT 4WD

H Polizia όμως επιλέγει και από άλλες φίρμες της αυτοκρατορίας Fiat Chrysler, και παρέλαβε επίσης εκτός από μια Alfa Romeo Giulietta και ένα Jeep Renegade. Τα δύο μοντέλα της FCA θα αντικαταστήσουν αντίστοιχα δύο υπέργηρες Lancia Delta. To Renegade της Policia είναι ένα δίλιτρο ντίζελ με 120 άλογα και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Η Giulietta αποδίδει επίσης 120 άλογα, αλλά από ένα μικρότερο μοτέρ ντίζελ, τον 1.6 JTDM2. Και για τα δύο αυτά θα υπάρξει περίοδος αξιολόγησης, προκειμένου να ακολουθήσει ομοίως στη συνέχεια μεγαλύτερη παραγγελία. Και προφανώς, την Policia τη «βασανίζει» αρκετά το θέμα για να φτάσει στο σημείο να γυρίσει video με τις ικανότητές τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube