Η Ferrari Monza SP2 μεταφέρει χριστουγεννιάτικο δέντρο [video]

Η Ferrari Monza SP2 μεταφέρει χριστουγεννιάτικο δέντρο [video]

Δεν είχατε σκεφτεί ποτέ ότι ένα πανάκριβο συλλεκτικό σούπερκαρ όπως η Ferrari Monza SP2 είναι το ιδανικό όχημα για να μεταφέρετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ε; Είναι που δεν είστε πρακτικό μυαλό.

Ferrari Monza SP2

Η χριστουγεννιάτικη βιασύνη. Που έχεις αφήσει τα ψώνια για την τελευταία στιγμή. Το κυνήγι του χριστουγεννιάτικου δώρου. Η μάχη των θέσεων στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο. Το μποτιλιάρισμα στο οποίο περνάς ώρες βρίζοντας. Και πού θα φορτώσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Κοιτάς τι έχεις στο γκαράζ κι αποφασίζεις ότι το κατάλληλο όχημα είναι η συλλεκτική Ferrari Monza SP2 των €1,6 εκατομμυρίων.

Το γεγονός είναι πραγματικό κι ένα βίντεο στο TikTok έγινε viral. Έρχεται από τη Σλοβακία, όπου μια Ferrari Monza SP2 κινείται στους δρόμους της πόλης με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στη θέση του συνοδηγού.

Και τι σημαίνει που είναι συλλεκτική και πανάκριβη; Αν εξετάσουμε το ζήτημα αμιγώς χρηστικά, κανένα άλλο μοντέλο δεν χωράει τόσο εύκολα το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Επειδή μάλιστα το βίντεο είναι τραβηγμένο από πίσω δεξιά, ο οδηγός είναι συνεχώς αόρατος. Όσο και να κοιτάξετε με προσοχή, δεν υπάρχει περίπτωση να τον διακρίνετε. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τον κρύβει τελείως.

Ferrari Monza SP2

Έτσι, το μόνο που βλέπουμε είναι ένα έλατο να οδηγέι το πανάκριβο σούπερκαρ στο σλοβακικό οδικό δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πιο γρήγορο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου! [video]

Φαίνεται ότι δεν πρόκειται για καινούργια συνήθεια. Υπάρχουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο από προηγούμενες χρονιές με αντίστοιχα αγώγια. 

Ferrari Monza SP2

Είναι προφανές ότι ο νοικοκύρης ιδιοκτήτης της Monza SP2 έχει πειστεί ότι κανένα από τα υπόλοιπα οχήματά του δεν μπορεί να επιδείξει αντίστοιχες μεταφορικές ιδιότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεταφέροντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο με Ferrari 458 Italia

Θα πρέπει βέβαια να είναι απόλυτα εγκρατής με το πεντάλ του γκαζιού. Η παραμικρή βίαιη επιτάχυνση και το δέντρο θα φύγει πίσω, πάνω στο οδόστρωμα. Και πόσο υπομονετικός να είσαι, όταν το επικό ατμοσφαιρικό V12 σύνολο των 6,5 lt παράγει 810 PS στις 8.500 rpm και 719 Nm; 

Ferrari Monza SP2

Αν ξεχαστεί σε κάποιο φανάρι και το σανιδώσει, τα 100 km/h θα έρθουν σε 2,9” και τα 200 km/h σε 7,9”. Η τελική περιορίζεται στα 300 km/h, λόγω αεροδυναμικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί έφαγε πρόστιμο ο Zlatan Ibrahimović στη βόλτα με τη Ferrari Monza SP2

Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχουν καν παράθυρα για να προστατεύσετε το δέντρο από τις δίνες του αέρα. Η Ferrari τοποθέτησε στο υπεραυτοκίνητό της ένα υποτυπώδες μπροστινό παρμπρίζ. Το αποκαλεί Virtual Wind Shield και στέλνει μέρος της ροής του αέρα πάνω από το πλήρωμα για να παρέχει στοιχειώδη άνεση εν κινήσει.

Ferrari Monza SP2

Μόνο 499 SP2 έχουν κατασκευαστεί, με την καθεμία να έχει αρχική τιμή €1,6 εκατομμύρια προ φόρων.

Οι αστέρες του ποδοσφαίρου Cristiano Ronaldo και Zlatan Ibrahimović, καθώς κι ο διάσημος σεφ Gordon Ramsey, είναι κάτοχοι Ferrari Monza SP2. Να τους ρωτήσουμε πώς μεταφέρουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube