Το κινεζικό Nio ET7 διένυσε 1.070 km με μία φόρτιση

Το κινεζικό Nio ET7 διένυσε 1.070 km με μία φόρτιση

Το Nio ET7 φοράει μπαταρίες 150 kWh ημί-στερέας κατάστασης και κάλυψε τρεις αποστάσεις άνω των 1.000 km σε πραγματικές συνθήκες.

Nio ET7

«Θα πάρω ηλεκτρικό όταν μπορούν να διανύουν πάνω από 1.000 km σε πραγματικές συνθήκες». Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις, λέει ο λαός μας. Και να που ήρθε το Nio ET7 με τις μπαταρίες 150 kWh ημί-στερέας κατάστασης και κάλυψε πάνω από 1.000 km σε τρία ταξίδια στην Κίνα. 

Το Nio ET7 βέβαια το θυμάστε. Είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά την έκδοση Ultra Long Range, η οποία χάρη στην τεράστια μπαταρία, μπορεί να καλύπτει αποστάσεις 4ψηφιων χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

4ψήφια αυτονομία σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Σε πραγματικές συνθήκες; «Τσεκ», λέει η Nio

Nio ET7

Βέβαια, είχαμε επισημάνει ότι οι μπαταρίες 150 kWh ημί-στερέας κατάστασης δεν θα διατίθενται προς αγορά αλλά μόνο προς ενοικίαση. Η Nio έχει τους δικούς της σταθμούς ανταλλαγής των μπαταριών, όπου αφήνεις τη -νοικιασμένη- ξεφόρτιση μπαταρία και κουμπώνεις μια φορτισμένη σε ελάχιστα λεπτά της ώρας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία που πωλείται σήμερα στην Αμερική είναι... αμερικανικό!

Σε χρόνο ανταγωνιστικό με ένα φουλάρισμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Όταν έχεις σκοπό να διανύσεις πάρα πολύ μεγάλη απόσταση μονοκοπανιά, θα νοικιάζεις την 150άρα μπαταρία και θα ξενοιάζεις.

Nio ET7

Η Nio ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριών ξεχωριστών δοκιμών αυτονομίας που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα με το ET7. Ξεκίνησε από τη Σαγκάη κι έφτασε στο Xiamen, 1.046 km μακριά. Επίσης, πήγε από το Πεκίνο στο Hefei, 1.062 km, αλλά κι από το Kunming στο Zhanjiang, όπου σημείωσε την απίστευτη επίδοση των 1.070 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η μπαταρία ημί-στερεάς κατάστασης 150 kWh ζυγίζει μόλις 20 kg περισσότερο από το πακέτο μπαταριών 100 kWh

Στη συγκεκριμένη διαδρομή, το Nio ET7 μετέφερε φορτίο περίπου 200 kg, είχε αρνητική υψομετρική διαφορά 1.875 m, ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα 118 km/h κι η μέση ταχύτητα ήταν στα 83,7 km/h. Συνολικά, το αυτοκίνητο χρειάστηκε 12,8 ώρες για να ολοκληρώσει το ταξίδι του. Θα είχε ενδιαφέρον να ταξίδευε με λίγη υψηλότερη ταχύτητα, ώστε να είναι ακόμα πιο κοντά σε πραγματικά δεδομένα.

Nio ET7

Η ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων αυτονομίας συμπίπτει με την έναρξη των προπαραγγελιών για το Nio ET7, που ξεκίνησαν μες στην τρέχουσα εβδομάδα. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν στις 30 Απριλίου.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες της Nio δεν σταματούν εκεί. Προσφέρει και το ΕΤ9 Thunder, το πρώτο ηλεκτρικό με διάταξη 900V, το οποίο γεμίζει 250+ km σε μόλις 5'

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube