Η VW καταργεί τα Golf Variant και Alltrack στις ΗΠΑ

Η VW καταργεί τα Golf Variant και Alltrack στις ΗΠΑ

Οι πωλήσεις τους είναι σχεδόν μηδενικές καθώς όλοι πλέον στρέφονται στην κατηγορία των SUV και Crossover.

Η Volkswagen θα τερματίσει την παραγωγή των βαγονιών Golf Variant και Golf Alltrack στα τέλη του 2019, αφήνοντας τους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ χωρίς wagon εκδόσεις για πρώτη φορά από το 1965.

Τα συγκεκριμένα αμαξώματα δεν προκαλούν πλέον κανένα ενδιαφέρον στους αγοραστές της άλλης όχθης του Ατλαντικού έχοντας πέσει θύματα των αυξημένων πωλήσεων της κατηγορίας των SUV και Crossover.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η Volkswagen δήλωσε ότι πώλησε μόλις 5.123 Variant και Alltrack στις ΗΠΑ, αριθμός κατά 36% μικρότερος από αυτόν της αντίστοιχης περιόδου της περυσινής χρονιάς. Αντίθετα, τα SUV και Crossover αντιπροσωπεύει πλέον το 50% των πωλήσεων της VW στην αμερικανική αγορά.

Τα Crossovers σηκώνουν πλέον το μεγαλύτερο βάρος των οικογενειακών μετακινήσεων στις ΗΠΑ και έχουν αντικαταστήσει τα station wagon που όλοι θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Αμερικής, ο Scott Keogh.
Η VW σχεδιάζει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να βάλει στην αγορά των ΗΠΑ τρία νέα crossover εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.
Τα τρία αυτά νέα μοντέλα θα συνδυάσουν το στιλ και τους πλούσιους χώρους που θέλουν πλέον οι πελάτες μας, συμπλήρωσε ο Scott Keogh.

Τα Golf Variant και Alltrack κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της VW στην Puebla στο Μεξικό, εκεί όπου κατασκευάζονταν και το  Beetle του οποίου η παραγωγή σταμάτησε πριν λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube